ACTUALITATECamelia Smicală își va primi copiii înapoi. Matei Dobrovie: Este o veste...

Camelia Smicală își va primi copiii înapoi. Matei Dobrovie: Este o veste extraordinară!

Fostul deputat Matei Dobrovie se bucură că, în sfârșit, doamna doctor Camelia Smicală își va primi copiii înapoi, amintind de demersurile făcute de el în relație cu instituțiile finlandeze pentru soluționarea acestui caz.

„Mă bucur foarte mult că după atâția ani Mihai și Maria se vor întoarce însfârșit acasă la mama lor, Camelia Smicala. Este o veste extraordinară! Locul copiiilor și mediul cel mai propice pentru dezvoltarea lor armonioasă este familia, nu centrele rezidențiale în care frații sunt despărțiți și lipsiți de dragoste. Mă bucur că demersurile pe care le-am făcut și eu în calitate de deputat pe lângă instituțiile din România și din Finlanda nu au fost zadarnice și că în acest caz avem un final fericit.”

În 2019, într-o vizită la Helsinki, acesta declara că despărțirea fraților în centre de plasament diferite nu este justificată.

„Interesul superior al copilului nu justifică despărțirea fraților și plasarea lor în centre diferite, împotriva voinței lor. Mai mult, minorii ar trebui încredințați familiei extinse, în acest caz bunicilor materni cu domiciliul în România!”, scria fostul deputat într-un document oficial al Camerei Deputaților.

Matei Dobrovie a fost deputat al grupului parlamentar USR-PLUS în perioada 2016-2020, părăsind, în schimb, partidul în 2018 din cauza politicilor ostile legate de familie și definirea acesteia conform prevederilor Referendumului din 6, respectiv 7 octombrie 2018. Din acel moment până la finalul mandatului a activat ca independent, fiind membru al Partidului Național Liberal.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT