ACTUALITATECălin Georgescu spune că ar prelua un guvern de uniune națională. Priorități:...

Călin Georgescu spune că ar prelua un guvern de uniune națională. Priorități: economia, educația și restricțiile: Nu poți să blochezi viața pentru a te apăra de moarte

Economistul Călin Georgescu a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ar accepta oferta de a prelua conducerea unui Guvern de Uniune Națională, soluție propusă de AUR după căderea Guvernului Cîțu.

Acesta a spus că România și lumea întreagă trăiesc „un tăvălug foarte periculos”, iar poporul român și-a dat seama că nu mai „merge și-așa”.

Călin Georgescu a spus că vinovații pentru criza prin care trece lumea sunt corporațiile și băncile, iar sistemul occidental se va prăbuși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că săptămâna trecută, Călin Georgescu a lansat Mișcarea „Pământul Strămoșesc”.

„Ce se întâmplă azi pe scena mondială este un tăvălug foarte periculos, care nu este perceput încă de popor. Poporul este pregătit sufletește, structural, s-a ajuns la un punct limită, în care românul vede lucrurile altfel, nu „merge și-așa”. Este un punct maxim. Eu sunt aici dintr-un singur motiv: pentru a da linia, drumul.

Dacă nu iubim țara asta, așa cum este ea, nu putem să ne dezvoltăm.

Nici în afară nu funcționează bine, în curând, va urma colapsul sistemului occidental. Ce înseamnă asta? Înseamnă că s-a lucrat numai la „mare”, adică aceste corporații care conduc lumea. Eu spun, haideți să ne întoarcem la „mic”.

Acum suntem la apogeul unor crize, care vor duce la colapsul sistemului global: criza a venit din două motive: a corporațiilor și a băncilor. A celor care și-au dorit mult mai mult, dorind să calce în picioare demnitatea umană. Lăcomia este la baza sistemului occidental, sistem care a devenit perimat, depășit și care-și va primi plata foarte curând”, a spus la emisiunea lui Marius Tucă de la Aleph News.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește soluțiile sale, Călin Georgescu a precizat că problemele României se pot rezolva doar prin privirea către interior. El a nominalizat „independența economică” drept principala țintă de atins. Dacă ar ajunge în fruntea unui guvern de uniune națională, Călin Georgescu s-ar concentra pe trei priorități: economia, educația și restricțiile.

„Europa se află într-o situație jalnică, iar România într-o poziție foarte bună.

Noi ne vom reface ca țară când vom înțelege că soluția este la noi, în interior. Da, sigur că trebuie să existe cooperare, relații bilaterale, pace în primul rând. Niciun caz nu ne închidem ca pe vremea lui Ceaușescu.

Trebuie să avem o relație impecabilă cu vecinii. Independența țării înseamnă independența economică. Fără asta, nu avem ce discuta.

Numirea multor politruci în funcție a făcut mult rău acestei țări.

În spatele sistemului sunt cinci țări: Anglia, America, Franța, Rusia și China. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

Cel mai important este ca în acest moment este un Guvern de uniune națională, pentru a rezolva următoarele probleme: economică, a educației și a restricțiilor aberante. Viața trebuie să continue și trebuie să găsești soluție la ceea ce există, nu să oprești viața. Pentru că nu poți să blochezi viața pentru a te apăra de moarte. Este un non-sens.

Naționalism înseamnă să fim noi înșine”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...