Călin Georgescu și-a depus candidatura pentru a candida la președinția României, în prezența a numeroși susținători.
Printre aceștia s-a aflat și președintele AUR, George Simion. Acesta a declarat că nu există motive pentru ca dosarul de candidat al lui Călin Georgescu să fie respins.
„Noi suntem aici pentru a bloca tentativele nedemocratice de a împiedica cel mai votat român să ocupe funcția pentru care a candidat și candidează. După cum vedeți, nu vrea să răstoarne nicio ordine constituțională, ci se supune instituțiilor acestui stat.
Din partea noastră este normal să fim lângă domnul Călin Georgescu pentru că suntem lângă poporul român și lângă democrație. Nu au fost probleme cu semnăturile, nu au fost probleme cu actele, așa că instituțiile statului român trebuie să își facă datoria, adică să nu fie părtașe în continuare la lovitura de stat care a început pe 6 decembrie.
Suntem de acord că fără această lovitură dată democrației și libertății, mulți dintre noi nu aveam de unde să știm cât de tare este acest sistem mafiot, acest sistem corupt care de 35 de ani duce România în derivă”, a declarat președintele AUR, George Simion, în fața Biroului Electoral Central.
AUR a adus la sediul BEC, pentru Călin Georgescu, peste 320 de mii de semnături. În declarațiile sale, președintele AUR susține că sistemul încearcă cu orice preț să elimine candidatura lui Călin Georgescu.
„Există foarte mulți dușmani ai democrației și CCR-ul a creat un precedent periculos pe care nu mai trebuie să-l repete. Toți cei care spuneau în 2024 că doamna Șoșoacă nu trebuia invalidată, sper să-și mențină pozițiile publice și să rămână democrați, pentru că nu există niciun motiv în lume, în legile electorale, în legile țării, în Constituția României, pentru ca domnul Georgescu să fie invalidat”, a subliniat George Simion.
Remus Pricopie, prima contestație
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o contestație la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu pentru alegerile prezidențiale.
„Vineri, 7 martie 2025, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a depus, în scris, la Biroul Electoral Central (BEC), o contestație la înregistrarea candidaturii domnului Călin Georgescu la funcția de președinte al României din anul 2025, în temeiul dispozițiilor art. 27 și urm. din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea președintelui României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 650 din 12 septembrie 2011, cu modificările și completările ulterioare și, respectiv, ale Constituției României”, informează un comunicat de presă al SNSPA transmis vineri.
Potrivit sursei citate, contestația se bazează pe „argumente solide” de natură constituțională și juridică, care evidențiază ‘incompatibilitatea’ discursului și comportamentului candidatului cu valorile democratice și constituționale ale statului român.
Rectorul SNSPA solicită Biroului Electoral Central verificarea îndeplinirii condițiilor de fond și de formă prevăzute de lege pentru candidatura la funcția de președinte al României și respingerea candidaturii lui Călin Georgescu (…), constatând că se ‘încalcă condițiile de eligibilitate’ prevăzute de dispozițiile constituționale ale art.1 alin.(3) și (5), ale art.82 alin.(2), corelate cu cele ale art.148 și 149, cu referire la valorile democrației, la statul de drept, la respectarea Constituției, corelate cu garanția politico-militară a acestora, respectiv apartenența României la UE și NATO.
„Demersul se întemeiază pe faptul că BEC are obligația să analizeze candidaturile în raport de condițiile de formă și de fond prevăzute de Legea nr. 370/2004 privind alegerea președintelui României, precum și în raport de hotărârile Curții Constituționale (CCR) în materia alegerilor prezidențiale pronunțate în temeiul art. 146 lit. f) din Constituție, întrucât aceste hotărâri reflectă un contencios electoral obiectiv și sunt general obligatorii (toate hotărârile luate în această materie precizează acest lucru în mod expres)”, afirmă sursa citată.
Totodată, se arată în comunicat, hotărârile CCR sunt obligatorii atât în privința dispozitivului, cât și a considerentelor, iar conform jurisprudenței CCR, dispozitivul și considerentele sunt ‘general obligatorii’.
„Am considerat necesar să recurg la acest demers deoarece obligația de a respecta Constituția nu este doar o cerință formală în momentul preluării mandatului prezidențial, ci o condiție fundamentală de eligibilitate. Orice persoană care aspiră la funcția supremă în stat trebuie să dovedească, fără echivoc, respectul față de valorile democratice, ordinea constituțională și angajamentele internaționale ale României. În calitate de profesor și rector al unei universități din România, mă simt dator față de români, dar mai ales față de tineri și generațiile viitoare, să iau atitudine împotriva oricărei încercări de a submina principiile fundamentale ale democrației și statului de drept. Viitorul acestei țări depinde de respectarea valorilor constituționale și de promovarea unei conduite politice care să inspire încredere și stabilitate”, afirmă rectorul SNSPA, citat în comunicat.
În opinia sa, conduita unui candidat la Președinție nu poate fi redusă ‘la o simplă declarație de conformitate cu legea’, ci trebuie să reflecte un ‘angajament real’ față de principiile statului de drept, manifestat printr-un discurs public ‘coerent, loial și orientat’ spre consolidarea democrației.
„Din acest motiv, am sesizat Biroul Electoral Central, pentru că respectarea Constituției și a valorilor sale nu este o opțiune, ci o obligație expres prevăzută de Legea fundamentală și consolidată prin jurământul de credință. În fața unor încălcări atât de grave ale acestor principii de către candidatul Călin Georgescu, consider că nu putem rămâne pasivi”, a susținut Remus Pricopie.
De asemenea, rectorul SNSPA subliniază că respectarea valorilor democratice, a statului de drept și a angajamentelor internaționale ale României ‘nu este negociabilă și trebuie să constituie un criteriu esențial’ în evaluarea oricărui candidat la funcția supremă în stat.
„Contestația depusă la Biroul Electoral Central reprezintă un demers necesar pentru protejarea integrității procesului electoral și pentru prevenirea oricăror tentative de subminare a principiilor fundamentale care stau la baza societății românești”, se mai arată în comunicat
Biroul Electoral Central dă verdictul până duminică, ora 23.59
Candidatul independent Călin Georgescu și-a depus vineri, 7 martie, candidatura la președinție la Biroul Electoral Central din Centrul Vechi al Bucureștiului. „A doua oară nu voi mai fi interzis, pentru că vor fi judecați de toate instanțele”, a susținut el.
Foarte important, însă, termenul de 48 de ore nu decurge de la ora depunerii dosarului de candidatură, ci de la ora 24.00 a zilei următoare. Mai precis, în cazul lui Călin Georgescu, termenul se împlinește duminică, 9 martie, la ora 23.59.
Apoi, dupa emiterea deciziei BEC, care poate fi ori de admitere, ori de respingere, se pot face contestații în termen de 24 de ore la Curtea Constituțională.
Acest lucru înseamnă că dacă BEC îi va respinge candidatura lui Călin Georgescu, el se poate adresa la CCR până luni, 10 martie, ora 23.59.
SNSPA au scăpat de scandalul sexual fără nici o demisie. Integritate! Europenism! Nimeni n-a scos ștremeneagu la studente, s-a mușamalizat și acum au scos capul violatorii de studente să ne dea lecții de democrație, cum caștigi meciul la masa verde, democratură originală soroșistă fără contracandidat.
SNSPA e școală de cadre soroșistă, nu universitate de cercetare. Noii bolșevici au preluat ștafeta de la vechii bolșevici, baroni academici dar și sugători de granturi Soroș în valoare de 30 de arginți
Citiți neapărat asta:
https://r3media.ro/snspa-cristi-pirvulescu-si-musamalizarea-musamalizarii/