Călin Georgescu, propunerea partidului AUR pentru funcția de premier al României, a declarat într-un interviu acordat Evenimentului Zilei că țara arată așa cum arată astăzi pentru că „Am înlocuit puterea iubirii cu iubirea de putere. Si asta ne poate duce la pieire”.
Georgescu spune că proiectul său de țară nu este „o antologie de formule patriotarde”, ci unul care „ se opune total modelului neoliberal, globalist, care astăzi a nenorocit planeta. Doar într-o Românie călăuzită de principii creștine, cetățenii noștri sunt liberi și le sunt garantate drepturile fundamentale încă din momentul concepției”.
„Proiectul meu de țară: „Hrană, Apă, Energie” este un proiect de întoarcere la Hristos, la strămoși și la vatră. Nu este o antologie de formule patriotarde. Proiectul se opune total modelului neoliberal, globalist, care astăzi a nenorocit planeta. Doar într-o Românie călăuzită de principii creștine, cetățenii noștri sunt liberi și le sunt garantate drepturile fundamentale încă din momentul concepției. Cu icoana lui Hristos în față, redevenim persoane cu rost și temei, persoane care nu mai pot accepta vechile practici economice și sociale bazate pe minciună, înșelăciune și delapidare. În momentul în care l-am izgonit pe Dumnezeu din economie și din societate în general, statul român a încetat să mai fie un stat reprezentativ, iar economia a devenit echivalentă cu jungla în care domnește legea celui mai tare. Fiindcă ne-am întors fața de la Hristos ne găsim în situația de astăzi: o economie și un sistem socio-cultural care alimentează un rezervor inepuizabil de sclavi, clienți și găști clientelare. Slugărnicia este mai gravă decât corupția. Mase de indivizi anonimi urăsc statul și conducătorii, căci ei le încalcă în permanență demnitatea și libertatea. Din păcate, deseori, această ură este direcționată, în mod inconștient și autodistructiv, asupra propriei țări. Iată de ce este crucial să-l repunem pe român în rostul și temeiul lui tradițional. Timpurile se precipită și riscăm ca, în 10-20 de ani, talpa țării să fie „românul transuman” pe care ni-l propune „Noua Resetare” a globaliștilor. Deja au lansat, urbi et orbi, lozinca propagandistică: „Nu veți poseda nimic și veți fi fericiți!”.”, a declarat economistul.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Fostul specialist de la ONU declară că își dorește o administrație publică eficientă, iar România să redevină un stat suveran, nu unul populat cu „cu cetățeni sclavi, fie ei și „sclavi fericiți”, cum este cazul României actuale, trudind pe plantațiile marilor corporații sunt „state servile”.
„Răspândirea cât mai largă a proprietății productive, mici și mijlocii – distributismul – este cheia de boltă a prosperității unei țări. Doar un stat nationalist-distributist este un stat suveran, statele cu cetățeni sclavi, fie ei și „sclavi fericiți”, cum este cazul României actuale, trudind pe plantațiile marilor corporații sunt „state servile”. Condiția de proprietar trebuie să fie un stimulent și în sectorul public. Eu vreau să obținem cea mai eficientă organizare posibilă a sectorului public. Sunt convins că binele public este servit în modul cel mai eficient de servicii la scară mică, prestate cu mai multă grijă, angajare și dedicație. Prin outsourcing, modelul privilegiat de neoliberalismul actual din România, birocrația de stat supradimensionată nu a făcut decât să treacă monopolul de stat în mâinile oligopolului privat, iar acesta astăzi în România este doar străin. Iar asta a transformat România într-o colonie în care și decizia este în mâna străinilor. Milioanele de mici proprietari-producători și mica gospodărie țărănească, care dă trei sferturi din mâncarea lumii actuale, sunt doar tolerați, nicidecum încurajați”, a continuat Georgescu.
Întrebat care ar fi primele măsuri pe care le-ar întreprinde dacă ar ajunge la guvernare, Georgescu a declarat că ar scuti de taxe producătorii mici și mijlocii, țăranii.
El a adăugat că ar urma refacerea industriei și „decolonizarea României”.
„Primul lucru ar fi să scutesc de taxe micul producător, taxe zero până la un milion de lei profit. Țăranul roman autentic ar fi scutit total de taxe pe următorii zece ani, indiferent de profitul lui. Și evident statul îi va ajuta cu tot ceea ce este necesar, utilaje și bani pentru start. Numai așa țara va fi bogată, când omul va fi liber. Apoi aș face o rețea națională de colectare a produselor agricole, silozurile și irigațiile în mâna statului. Refacerea industriei, în special industria navală și agricolă. Totul pe o tehnologie de vârf a protecției mediului. Rețea de fântâni în țară și apă de cea mai bună calitate la orice robinet pe care îl deschizi. Reprofesionalizarea administrației de stat și decolonizarea României. Primul vizat va fi sistemul bancar. De la sub 10% bănci românești și 90% străine, proporția va fi 10% străine și 90% românești. Statul român va asigura cetățenilor români libertatea si siguranța de a circula oriunde în lume, inclusiv în SUA”, a conchis Călin Georgescu.