vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei de 1 noiembrie. Radio România aniversează 95 de ani de...

Calendarul zilei de 1 noiembrie. Radio România aniversează 95 de ani de la prima transmisie în eter. “Alo, alo, aici Radio Bucureşti!”

Radio România aniversează 95 de ani de la prima transmisie în eter, ce a avut loc datorită profesorului Dragomir Hurmuzescu, primul președinte al postului național de radio, a anunțat, duminică, Radio România.

„Alo, alo, aici Radio Bucureşti!” au fost primele cuvinte care s-au auzit la radio, în urmă cu 92 de ani.

„Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate. Dând dovadă de echidistanţă, onestitate şi exigenţă profesională, jurnaliştii posturilor Radio România au câştigat încrederea milioanelor de ascultători.

Cu atât mai mult acum, în această perioadă dificilă – nu doar pentru România, ci şi pentru întreaga lume – oamenii au nevoie de stabilitate, de încredere, de seriozitate. Spunem cu mândrie că posturile Societății Române de Radiodifuziune oferă ascultătorilor lor toate acestea, zi de zi”, se menționează în comunicatul transmis de Radio România.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României, Parlamentul României a adoptat, la 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

La mulţi ani, Radio România!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE