miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 8 decembrie: Sf. Cuvios Patapie

Calendarul zilei 8 decembrie: Sf. Cuvios Patapie

Sfântul Cuvios Patapie a trăit în secolul al VII-lea și era originar din Tebaida Egiptului.
Când a văzut deșertăciunea lumii a ales să se călugărească și a stat mulți ani în pustietatea Egiptului. Sfântul Cuvios Patapie a ales să îl urmeze pe Iisus Hristos, sa dedicat vieții monahale și-a petrecut timpul pentru a-și curăța trupul și mintea de patimi.

Când oamenii au auzit despre Sfântul Cuvios Patapie au mers în locul unde acesta s-a retras pentru a fi ajutați și pentru a primi sprijinul de care aveau nevoie. Sfântul Cuvios Patapie a decis să plece la Constantinopol când a văzut numărul mare de oameni care vin să îi ceară ajutorul. Sfântul Cuvios Patapie a crezut că se va putea ascunde mai bine în marea metropolă decât în pustietate, și-a ridicat o mică căsuță aproape de Biserica Valherne, unde ascuns și-a continuat viața ca și când se afla în pustietatea de unde a plecat.

hiar dacă a vrut să stea ascuns, într-o zi în casa Sfântului Cuvios Patapie a venit un copil, purtat de rânduiala dumnezeiască, care era orb din naștere. Sfântul Cuvios Patapie s-a rugat lui Dumnezeu, iar copilul a putut vedea. Minunea făcută de Sfântul Cuvios Patapie a devenit cunoscută în tot Constantinopolul, iar oamenii care aveau probleme mergeau a acesta pentru a fi vindecați, mângâiați și ajutați cu o povață.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și a editurii Contra Mundum

O altă minune pe care Sfântul Cuvios Patapie a făcut-o este cea a unui înalt demnitar de idropică doar făcând asupra acestuia semnul crucii și ungându-l cu untdelemn sfințit. Un tânăr care era chinuit de mult timp de duhurile rele a fost vindecat după ce Sfântul Cuvios Patapie când i-a făcut semnul Sfintei Cruci. Multe dintre minunile sale au făst săvârșite doar prin rugăciunea către Iisus Hristos și făcând semnul Sfintei Cruci.

Potrivit tradiției, moaștele Sfântului Cuvios Patapie au fost așezate într-o criptă, la o mănăstire, lângă un paraclis unde se oficiau slujbe pentru cinstirea acestuia. În anul 1904 pereții au fost dărâmați și au fost descoperite moaștele Sfântului Cuvios Patapie. În prezent, la Catedrala Episcopală din Galați există o rasă care a fost a Sfântului Cuvios Patapie.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate