miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 7 martie: Sfinții Mucenici din Cherson

Calendarul zilei 7 martie: Sfinții Mucenici din Cherson

Conform Calendarului Ortodox, la data de 7 martie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Mc. Ep. din Cherson: Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor şi Elpidie.

Episcopul Ierusalimului, Ermon, a trimis, în anul 300,episcopi misionari care să vestească pe Iisus Hristos Domnul şi la alte neamuri. Dintre aceşti episcopi, Efrem şi Vasilevs au fost trimişi la Herson, în Crimeea, unde au reușit să îi convingă pe mulți să adopte creștinismul.

Apoi, Sfântul Efrem a plecat în Dobrogea, unde, s-a împotrivit mulţimii necredincioşilor. Acesta a fost prins și supus la multe chinuri, iar în cele din urmă i-au tăiat capul într-o zi de 7 martie.

Sfântul Vasilevs a fost călcat în picioare, ddeoarece a susținut calea cea dreaptă a mântuirii prin credinţă şi fapte bune. El a primit cununa muceniciei tot pe 7 martie. Îna­inte de a fi ucis, Sfântul Vasilevs a săvârşit o minune, înviind pe fiul stăpânitorului cetăţii.

Mulți păgâni care au văzut minunea au primit botezul în numele Preasfintei Treimi. În scaunul Hersonului au venit mai târziu alţi episcopi: Evghenie, Elpidie şi Agatodor, care cu multă râvnă au propovăduit dreapta credinţă. Toţi au primit cununa muceniciei, după multe chinuri.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE