vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 31 august: Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului

Calendarul zilei 31 august: Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului este pomenită în calendarul ortodox pe 31 august.

În tradiție se spune că Apostolul Toma a primit Brâul ca dovadă a învierii și înălțării Maicii Domnului la ceruri pentru că nu a putut a venit la înmormântare.

Sfântul Brâu era țesut din păr de cămilă chiar de Fecioara Maria, Brâul și s-a păstrat mulți ani la Ierusalim. În anul 395 Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), l-a adus la Constantinopol ca mai târziu să treacă prin mai multe lăcașuri de cult, ajungând chiar și în România.

Brâul a fost brodat cu fir de aur de împărăteasca Zoe în urma unei vindecări miraculoase, după care a fost reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie.

Ulterior, Brâul a devenit cunoscut pentru vindecarea bolnavilor, în special de cancer. Mai mult, acesta a ajutat femei care nu puteau avea copii să aducă prunci pe lume.

De asemenea, Sfântul Brâu este recunoscut pentru faptul că a oprit diferite pandemii. Datorită puterii miraculoase Brâul de la Vatoped a reușit îndepărtarea ciumei din Țara Românească, la 1813. Iar în 1871, a alungat holera din Turcia, iar în 1894 a stârpit bolile care au lovit plantațiile de lămâi și portocali din Kios.

În prezent, cei care ajung la Mânăstirea Vatoped de pe Muntele Athos primesc din partea călugărilor câte o panglică atinsă de racla sfântă. Panglică este binecuvântată și așezată timp de 40 de zile pe Sfântul Brâu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE