duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 23 august: Sf. Mucenic Lup

Calendarul zilei 23 august: Sf. Mucenic Lup

Sfântul Mucenic Lup a trăit la cumpăna secolelor al treilea și al patrulea. El a fost rob și slujitor credincios al Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

A fost de față la moartea martirică a stăpânului său, a înmuiat hainele în sângele sfântului și a luat inelul de la mâna stăpânului său și prin harul lui Dumnezeu și chemând în ajutor prin rugăciune pe sfântul Dimitrie multe minuni a săvârșit în Tesalonic și în împrejurimi.

Printre altele se îndeletnicea și cu zdrobirea idolilor și astfel și-a atras mânia păgânilor care căutau să-l omoare, dar el mereu era ferit în chip minunat de furia lor. Când a sosit vremea, la timpul hotărât de Dumnezeu, el s-a dat pe mâna celor care-i doreau moartea.

Pentru că era nebotezat în numele sfintei treimi și își dorea cu ardoare acest lucru în chip minunat, în timp ce era torturat în fel și chip s-a pornit ploaia peste mucenic, primit în acest fel botezul. La 23 august anul 304 Sfântul Mucenic Lup și-a câștigat coroana de martir
Troparul Sfântului Mucenic Lup

Glasul al 4-lea

Mucenicul Tău, Doamne, Lup, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

La 23 august în calendarul ortodox 2022 mai sunt pomeniți

Sfântul Mucenic Irineu, episcopul Sirmiului;
Sfântul Mucenic Irineu, episcopul Lugdunumului (Lyon);
Cuviosul Calinic, patriarhul Constantinopolului;
Cei 38 de Sfinți Mucenici din Tracia.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE