luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 21 septembrie: Sf. Iona și Codrat

Calendarul zilei 21 septembrie: Sf. Iona și Codrat

Sfântul Proroc Iona, acesta a fost fiul lui Amatie și este cinstit pe data de 21 septembrie. Se pare că mama acestuia, a ajuns să fie văduvă, motiv pentru care petrecea mare parte din timpul său, în Sarepta Sidonului.

Astfel încât, această văduvă considera că îl hrăneşte pe Sfântul Proroc Iona, în vreme de foamete, însă aceasta era de fapt hrănită de acesta, pentru că nimic nu scădea sau se împuţinea în casa ei, după ce acesta a venit pe lume.

Prin urmare, nu a durat mult, iar Sfântul Proroc Iona s-a îmbolnăvit şi a murit.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sfântul Ilie a fost cel care a întâmpinat-o pe aceasta și i-a spus să i-l dea pe fiul său, moment în care l-a și luat din braţele ei şi l-a urcat în foişor său.

Acesta a strigat către Dumnezeu: „Doamne, Dumnezeul meu, oare şi văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?”.

În următorul moment, acesta a suflat de trei ori peste Sfântul Proroc Iona şi a zis: „ Doamne, Dumnezeul meu, să se întoarcă sufletul acestui copil în el!”. Zis și făcut! Sfântul Proroc Iona a înviat, iar odată cu trecerea timpului, acesta a făcut o mulțime de fapte bune și a îndeplinit toate poruncile Domnului, fără să se dea înlături.,

Sfântul Apostol Codrat a făcut parte din cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului. A trăit în secolul al II-lea, perioadă în care a vestit Evanghelia atât în Atena, cât și în Magnesia. Prin intermediul predicii sale, Sfântul Apostol Codrat a reușit să stingă focul jertfelor păgânești, dar și să zdrobească idoli.

Păgânii au început să-l urască, iar la un moment dat, aceștia l-au bătut cu pietre, l-au aruncat în temniță și l-au înfometat până când a trecut la cele veșnice, pe vremea domniei împăratului Adrian, mai exact între anii 117-138. Cu toate acestea, datorită unei Apologii a creștinismului, scrisă de către Sfântul Apostol Codrat, împăratului Adrian a încetat din acel moment, orice persecuție împotriva creștinilor.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate