ACTUALITATECalendarul zilei 18 iunie: 28 de ani de la magnifica victorie a...

Calendarul zilei 18 iunie: 28 de ani de la magnifica victorie a României contra Columbiei, de la Cupa Mondială din SUA | VIDEO Meciul integral

Pe 18 iunie 1994, echipa națională de fotbal a României învingea reprezentativa similară a Columbiei în primul meci al Grupei A. Golurile partidei au fost realizate de Florin Răducioiu (’15, ’89), Hagi (’34), respectiv Valencia (’43).

La victoria echipei naționale a României au asistat peste 91.000 de spectatori, pe stadionul Rose Bowl din Pasadena.

Înaintea partidei, România era considerată un outsider, Columbia fiind nominalizată printre favoritele la câștigarea trofeului suprem, după ce se impusese în fața Braziliei și Argentinei în grupa de calificare din America de Sud.

Echipa României din acel meci: Bogdan Stelea – Dan Petrescu, Daniel Prodan, Gheorghe Mihali, Miodrad Belodedici, Dorinel Munteanu – Ioan Lupescu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi – Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu.

Antrenor: Anghel Iordănescu.

Pe parcurs au mai intrat Tibor Selymeș și Corneliu Papură. România a câștigat, în final, Grupa A și a mers până în sferturile de finală, unde a fost oprită – la loviturile de departajare, de către Suedia.

În zilele noastre, echipa națională a României a ajuns să fie umilită pe teren propriu de țări precum Muntenegru, care nici măcar nu exista în 1994.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate