luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 17 ianuarie: Cinci ani de la moartea celui mare antrenor...

Calendarul zilei 17 ianuarie: Cinci ani de la moartea celui mare antrenor de sărituri în apă din România, Pantelimon Decuseară

Pe 17 ianuarie 2019, trecea la cele veșnice Pantelimon Decuseară, cel mai mare antrenor român de sărituri în apă, informează Libertatea.

Legitimat la Dinamo, Decuseară fost recunoscut şi pentru performanţele înregistrate în cariera de sportiv: a câştigat 5 titluri naţionale şi a fost primul român calificat în finala unei ediţii a Campionatelor Europene.

„Cel mai mare antrenor român de sărituri în apă din toate timpurile, Pantelimon Decuseară, a trecut în nefiinţă ieri, 17 ianuarie 2019, la vârsta de 78 de ani. Sportiv de elită, legitimat la CS Dinamo Bucureşti, Pantelimon Decuseară a cucerit cinci titluri naţionale. În anul 1966 a fost primul săritor român calificat în finala unei ediţii a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6. A absolvit Institutul de Cultură şi Educaţie Fizică din Bucureşti, actualmente UNEFS, iar apoi s-a stabilit la Bacău, unde a fost antrenor la secţia de sărituri în apă. Munca sa, foarte apreciată deopotrivă în ţară şi peste hotare, a contribuit la cizelarea şi creşterea valorică a numeroşi sportivi români.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Momentul de vârf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. În calitate de antrenor al lotului naţional, Pantelimon Decuseară l-a îndrumat pe Gabriel Cherecheş, campion mondial, în timp ce la feminin, la respectiva ediţie s-au cucerit două medalii de bronz. Pantelimon Decuseară s-a remarcat prin capacitatea sa de muncă ieşită din comun, precum şi prin strategiile de pregătire utilizate. Pantelimon Decuseară a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului îndeplinind-o şi în competiţiile interne. Întreaga lume a nataţiei româneşti, precum şi membri LEN şi FINA, deplâng decesul lui Pantelimon Decuseară. Dumnezeu să îl aibă în pază!”, se arată pe pagina de facebook a Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE