Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, una dintre sfintele cele mai populare ale Bisericii Ortodoxe, este sărbătorită în data de 1 aprilie, fiind de asemenea pomenită în a cincea duminică din Postul Mare, scrie Pravila.ro.
Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, cea care a devenit „podoaba pustnicilor“ s-a născut în Egipt, de unde îi vine și numele undeva în în secolul al-IV-lea.
Părinții săi au fost creștini, ea fiind botezată în perioada copilăriei. Deși a primit o educație cuvioasă, frumusețea ei deosebită a fost o mare ispită pentru tânără copilă, așa încât neascultând învățăturile de morală creștină primite de la părinți, s-a îndreptat mai mult spre dragostea pătimașă, senzuală și păcătoasă.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Maria Egipteanca pleacă la Alexandria
După vârsta de 12 ani, urmându-și pasiunile trupești, tânăra Maria a fugit la Alexandria, departe de părinții ei.
Ajungând în acel oraș mare și tumultuos, singură, fără experiență de viață, dar foarte frumoasă și visând la dragoste, ea s-a dedat ușor ispitelor păcătoase fiind înconjurată doar de oameni imorali, care nu vedeau în ea decât un obiect al plăcerilor trupești. Nimeni nu o putea opri de la dezmierdările acestea.
Cu timpul, patima și-a împlântat adânc rădăcinile în inima tinerei, aceasta transformând-se în necesitate absolută. Maria nu dorea altceva decât să-și satisfacă instinctele primare. Nici măcar nu se vindea, ca alte desfrânate, ci ea se oferea oricui dorea să guste din plăcerile păcătoase, chiar dacă trăia într-o mare sărăcie. Se întâmpla chiar să nu aibă ce să mănânce și atunci, pentru a face rost de mâncare, se apuca să muncească cu fuiorul.
Astfel în această stare păcătoasă a petrecut timp de 17 ani în dezmierdări și desfrâu.
Continuarea este aici.