duminică, octombrie 1, 2023
ȘTIRICadrele medicale și vaccinarea anti covid: în Neamț, peste 75% au refuzat...

Cadrele medicale și vaccinarea anti covid: în Neamț, peste 75% au refuzat vaccinul. În Suceava, procentul refuzului este de 60%, iar în Gorj procentul este sub 50%

În ciuda asigurărilor oferite de autoritățile centrale, medicii din țară nu par să aibă încredere în vaccinul anti covid.

Astfel, în județul Neamț doar o cincime din angajații unităților medicale au fost de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Spitalul Județean, Spitalul Roman, Spitalul Târgu Neamț, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Bisericani și Spitalul Bicaz din județ sunt deservite de aproximativ 3.000 de angajați, dar din aceștia, doar 14% și-au exprimat dorința de a se vaccina.

La cea mai mare unitate sanitară, Spitalul Județean, sunt 1.360 de angajați şi au fost de acord cu imunizarea doar aproximativ 150, Spitalul Roman are 917 cadre medicale şi se vaccinează 135, iar la Spitalul Târgu Neamț, din cei 450 de salariați se vaccinează aproximativ 50.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Sanatoriul Bisericani este deservit de 145 de cadre medicale şi au fost de acord cu vaccinarea 30, iar la Spitalul Bicaz circa 50 dintre cele 84 de cadre medicale, scrie Adevărul.

Explicația Direcției de Sănătate Publică Neamț este hilară. Radu Firăstrău, directorul instituției, afirmă de vină ar fi fost data comunicată oamenilor pentru începerea campaniei, respectiv 31 decembrie. El crede că în momentul în care vor afla că respectiva campanie va începe de fapt patru zile mai târziu, medicii se vor înscrie mai mulți.

În Gorj, mai puțin de jumătate dintre medicii celui mai mare spital, Spitalul Județean de Urgență (SJU) s-au înscris pe listă pentru vaccinare.

Astfel, din totalul celor 1.332 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, pe lista celor care au optat pentru vaccinare numai 550 de persoane. Este așadar vorba de mai puțin de jumătate dintre salariați, atât cadre medicale, cât și personal administrativ și auxiliar, informează Gazeta de Sud.

Cei mai mulți angajați din domeniul medical care doresc să se vaccineze se găsesc la Spitalul din Târgu Cărbunești, unitate special amenajată pentru tratarea coronavirusului. Acolo, pe lista celor care se vaccinează s-au înscris 380 de persoane din 550.

Acum trei zile, R3Media relata despre faptul că peste 60% dintre cadrele medicale din județul Suceava refuză să fie vaccinate anti covid.

Până pe 31 decembrie 2020, autoritățile au anunțat că peste 10.000 de cetățeni români s-au vaccinat împotriva covid 19.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate