ACTUALITATECăderea facebook și terifianta putere a Big Tech

Căderea facebook și terifianta putere a Big Tech

Când serverele Facebook s-au prăbușit ieri, s-a simțit ca și cum o mare parte din internet a dispărut. Timp de aproximativ șase ore, peste trei miliarde de utilizatori globali au fost eliminați de pe Facebook, WhatsApp și Instagram.

Puterea Big Tech a devenit uimitor de dominantă în ultimii ani. Acum este cel mai semnificativ sector al economiei SUA. Unele firme de tehnologie sunt mai bogate decât națiunile. Au o concentrare pe piață fără precedent în istoria modernă.

Alături de această putere economică, Facebook și colab. au aproape un monopol asupra fluxului de informații. Aceasta înseamnă că atunci când Facebook decide să cenzureze pe cineva, acesta îl alungă în mod esențial din piața publică. Și înseamnă că atunci când Facebook cade, întreaga lume își pierde un mijloc cheie de comunicare.

Întreruperea de pe Facebook servește ca un alt memento îngrozitor al puterii incredibile a giganților tehnologici – și de ce această putere nu poate rămâne necontestată.

Articol de Fraser Myers, Editor Adjunct, Spiked

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. SUNT ȘI ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE DOAR CĂ POPULIMEA ESTE DIN CE ÎN CE MAI REDUSĂ MINTAL.
    Începând cu comunicarea directă, baza comunicării.

  2. Nu folosesc “platforme sociale”, prefer sa vorbesc cu oamenii fata in fata. folosesc rar telegram. am instalat gab insa nu il folosesc. nu am prieteni “virtuali”, sincer nu cred ca este sanatos. iesiti afara, faceti miscare si socializati cu oamenii NU CU “BOTII”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...