joi, martie 28, 2024
ACTUALITATEBunătăți de la Bruxelles: Comisia Europeană se pregătește să aprobe mâncarea din...

Bunătăți de la Bruxelles: Comisia Europeană se pregătește să aprobe mâncarea din MUȘTE și LARVE. Dacă nu vă place, puteți cumpăra făină de greiere cu 96 lei/100 grame

Dacă viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă nu vă sună apetisant, Comisia Europeană are vești bune pentru dvs: în curând, comisarii europeni se pregătesc să avizeze pentru hrană musca, mai multe tipuri de larve și moluște, informează Pro TV.

Până atunci, însă, o companie multinațională a început să testeze și la noi în țară produsele alimentare pe bază de insecte.

„Am dezvoltat mai multe direcții de cercetare, la centrul nostru de cercetare din Elveția. Acest domeniu este foarte la început, dar încercăm să vedem dacă există o soluție potrivită, pe termen mediu și lung, ca să integrăm aceste proteine în produsele noastre”, a declarat Irina Siminenco, manager departament de comunicare Nestlé România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă vă ispitește gândul de a vă hrăni cu ceva pe bază de greiere, trebui știut că făina de greiere se vinde cu 96 de lei/100 grame.

Reamintim că programul  „Farm to Fork” este o strategie propusă de Comisia Europeană pentru o trecere la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.

Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectearea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.

Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ).

Criticii acestor inițiative susțin că nu au bază reală, deoarece nu există o criză alimentară și dorința UE de a reduce poluarea prin eliminarea agriculturii tradiționale este doar un pretext pentru controlul populației.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. cata decadenta, sa iei ca exemplu pe tribalii aia de prin ASIA, care mananca toate lighioanele pamantului, si sa ii iei ca exemplu.. dar au uitat ca tot ei veneau si ne spuneau povestea cu bunica liliacului de la piata de lilieci din wuhan, ca a declansat virusul.. pai pe pietele alea unde se comercializeaza orataniile astea apar toate bolile pamantului, tot jegul planetei il gasesti acolo, bine ca aia era o minciuna, dar tocmai de aia a prins, ca e foarte plauzibil, la cate boli apar acolo.
    Sursa de proteine auzi, de parca proteinele ar fi toate la fel, si bune toate pt om.. noroc ca sunt multi prosti pe planeta.

  2. o sa ajungem sa nu mai mergem in vizita la masa la nimeni ca nu stim cu ce ne serveste 🙂
    Mai in gluma sau mai in serios astia ne vand produse de la magazinul de pescuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE