marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEBulgaria se alătură poziției Ungariei și Austriei și refuză să trimită arme...

Bulgaria se alătură poziției Ungariei și Austriei și refuză să trimită arme în Ucraina

După Austria și Ungaria, Bulgaria s-a alăturat și ea grupului minoritar al țărilor Uniunii Europene care refuză să trimită arme în Ucraina, informează Rmx.news.

Bulgaria a declarat că nu va participa la programul de achiziție de muniție al UE și nici nu va furniza Ucrainei avioane de luptă sau tancuri. Președintele bulgar Rumen Radev se află sub o presiune enormă venită din partea partidelor de opoziție, dar a spus că își susține poziția.

„Bulgaria nu sprijină și nu este implicată în achiziția comună de muniție pentru Ucraina. Cu toate acestea, vom sprijini eforturile de restabilire a păcii. Atâta timp cât guvernul interimar este la putere, Bulgaria nu va pune la dispoziția Ucrainei avioanele sale de luptă, sistemele de rachete antiaeriene, tancurile și alte echipamente”, a spus Radev.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, deCarrieLukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul maghiar al apărării Kristóf Szalay-Bobrovniczky și omologul său austriac, Klaudia Tanner, au declarat la Budapesta că niciuna dintre țări nu va oferi niciun fel de asistență militară Ucrainei pentru a „preveni escaladarea ulterioară”.

Deși mulți dintre aliații săi occidentali acuză Ungaria că se alătură Rusiei în război, pe baza poziției sale ferme de a nu trimite arme în Ucraina, în decembrie anul trecut, Premierul Viktor Orbán a spus că guvernul său este pur și simplu de partea maghiarilor.

„Suntem pro-maghiari”, a spus Orbán pentru cotidianul Magyar Nemzet într-un interviu. „Suntem de partea maghiarilor în războiul ruso-ucrainean”.

Viktor Orbán a susținut că, deși este important pentru guvernul său că Rusia nu reprezintă o amenințare la adresa securității, relațiile economice continue sunt esențiale nu numai pentru Ungaria, ci și pentru întreaga economie europeană.

„Răspunsul la întrebarea dacă suntem pe partea dreaptă sau greșită a istoriei este că suntem pe partea maghiară a istoriei. Susținem și ajutăm Ucraina, este în interesul nostru să păstrăm Ucraina suverană și este în interesul nostru ca Rusia să nu reprezinte o amenințare pentru securitatea Europei, dar nu este în interesul nostru să renunțăm la toate relațiile economice cu Rusia. Privim aceste probleme prin ochelari maghiari, nu prin ai nimănui altcuiva”, a spus Orbán.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. sa spuna ca se tem ca armele alea(….)
    sa nu cada in mana Romanilor
    si sa re-attenteze la Cadrilater
    cretinu de gsimion ar fi in stare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE