joi, mai 23, 2024
EDUCAȚIEBulgaria | Mii de elevi și profesori vor avea vacanțe plătite de...

Bulgaria | Mii de elevi și profesori vor avea vacanțe plătite de stat, pentru a sprijini turismul. În România, s-au tăiat voucherele de vacanță

Treizeci de mii de elevi și profesori bulgari vor petrece vacanțe gratuite pe site-uri turistice pentru a sprijini companiile din cadrul programului „Împreună din nou”. Fiecare școală de stat și municipală va putea să trimită nu mai mult de 70 de copii din clasa I până în clasa a IX-a, informează novinite.

Programul se va desfășura din iulie până pe 15 septembrie, a anunțat ministrul Educației interimar, Nikolay Denkov, la prezentarea noilor măsuri care vor sprijini întreprinderile și sectorul cel mai afectat în timpul pandemiei – turismul.

„Programul este într-adevăr o prioritate și are un efect social serios, deoarece nu numai copiii se vor putea relaxa după anul școlar greu, dar și sectorul turismului va primi sprijin.”, a declarat ministrul interimar al Turismului, Stella Baltova.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vacanța de vară de o săptămână se va desfășura în grupuri mici și în conformitate cu toate măsurile impuse de pandemie. Proiectul va fi finanțat cu 7,5 milioane de euro de la bugetul de stat, întrucât 250 de euro reprezintă prețul unui pachet care include cazare și mâncare pentru fiecare student sau profesor însoțitor.

„Se așteaptă ca primele contracte să fie semnate până la jumătatea lunii iulie. Va exista o primă procedură de aplicare. Dacă banii preconizați nu sunt cheltuiți, vom anunța, de asemenea, unul nou. Procesul va continua până pe 15 septembrie.”, a anunțat Nikolay Denkov.

În România, în luna februarie, premierul Florin Cîțu anunța că nu se vor mai da vouchere de vacanță în anul 2021 și că studenții nu vor mai avea transport feroviar gratuit. Aceste măsuri au fost adoptate printr-o ordonanță de urgență.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Asta fac tarile inteligente , cu cetateni si conducatori luminati la minte.Investesc in viitor.Romanii vai mama lor.Ii gasiti la supermarketuri vesnic in cautarea satisfacerii foamei seculare care ii chinuie de sute de ani inainte de a-si incheia ziua ochi si urechi la B1,Realitatea,Digi.Intr-un elan revolutionar maine vor semna spalati pe creiere pentru inteparea propriilor copii convinsi ca asta e calea parvenirii in viata .Fiecare pasare pe limba ei piere.Apropo ,in calatoriile mele prin indragita colonie am vazut cum cresc investitiile straine si locurile de munca:Lidl,Kaufland,Profi,Leroy Merlin etc.Un viitor fericit ni se arata.

  2. Un exemplu. Dar, spre deosebire de noi, bulgarii VOR SA ISI CUNOASCA DREPTURILE SI SA FIE LIBERI. Prin urmare, au conducatorii pe care ii merita. Felicitari !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE