luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEBulgaria a anunțat deconectarea de la gazul rusesc. Conducta Grecia-Bulgaria ar putea...

Bulgaria a anunțat deconectarea de la gazul rusesc. Conducta Grecia-Bulgaria ar putea ajuta mai multe state

Sancțiunile economice împotriva Rusiei continuă. Bulgaria a anunțat că se va deconecta de la gazul rusesc, potrivit Antena3.

Mai exact, oficialii Bulgariei urmăresc extinderea conductei Grecia-Bulgaria. Prin aceasta, s-ar permite introducerea de gaze din sud-estul Europei, astfel încât țările din Europa să nu mai fie dependente de gazul rusesc, relatează sursa citată.

Ministrul bulgar al Energiei, Alexander Nikolov, spune că proiectul de extindere a acestei conducte  va permită statului său  să-și crească capacitatea de gaz de la trei la cinci miliarde de metri cubi de importuri de gaz pe an și să ofere Sofiei o legătură către un terminal GNL planificat, care va deveni operațional în orașul grec Alexandroupolis în 2023.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu doar oficialii bulgari se gândesc la măsuri alternative pentru energie, combustibili, ci toate statele din Europa care importă masiv aceste resurse din Rusia.

„Aceasta nu este doar poziția bulgară: aceasta este o strategie europeană comună”, a spus el, invocând recentul acord încheiat de liderii UE la Versailles pentru a „elimina cât mai curând posibil dependența noastră de importurile rusești de gaz, petrol și cărbune”, a explicat ministrul bulgar Alexander Nikolov.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Măsuri similare, de deconectare de la gazul rusesc, gândesc țări precum: Germania, Olanda, SUA, Qatar. În ceea ce privește Germania, oficialii de la Berlin au în vedere  creșterea importurilor de gaz natural lichefiat (GNL).

„România nu este atât de dependentă de combustibilul rusesc”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru. Cu toate acestea, și reprezentanții Guvernului nostru au realizat, după zece ani de distrugere a minelor de cărbune, că este mai rentabilă o astfel de sursă de energie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE