duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEBujorul a fost declarat „floare naţională a României”

Bujorul a fost declarat „floare naţională a României”

Conform unui act normativ adoptat marți în Camera Deputaților, bujorul a fost declarat „floare naţională a României”, informează Stiripesurse.ro.

„Asociat în tradiția și cultura românească cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele, bujorul româneasc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații. Prin purtarea bujorului la rever, românii demonstrează recunoștința pentru faptele de arme ale militarilor români din toate timpurile”, sunt o parte din motivele expuse.

„Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României”, stipulează noua lege adoptată de Parlament.

Printre prevederile acestei legi se mai numără și organizarea anuală, atât la nivel național cât și local, a unui Festival al Bujorului, urmând ca autoritățile să susțină material și logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc.

La rândul lor, Consiliile Judeţene pot înfiinţa şi întreţine mini-grădini botanice în care florile de bujor să ocupe spaţii distincte şi pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE