ACTUALITATEBucureștenii care doresc s-o cinstească pe Sf. Parascheva o pot face fără...

Bucureștenii care doresc s-o cinstească pe Sf. Parascheva o pot face fără să meargă la Iași. În Capitală sunt 24 de biserici închinate Cuvioasei

După cum se știe, autoritățile au interzis deplasarea la Sfânta Parascheva pentru cetățenii care nu au domiciliul în Iași, decizie care a stârnit nemulțumire în toată țara.

În fiecare an, mii de bucureșteni se deplasau în această perioadă în capitala Moldovei pentru a se închina Sfintei Parascheva, ceea ce nu mai pot face în acest an.

Cu toate acestea, locuitorii din Capitala României o pot cinsti pe Sf. Parascheva chiar în București.

Pot începe la parohia „Sf. Vineri – nouă” de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

De asemenea, la biserica „Sf. Vineri” din cartierul Drumul Taberei, bucureștenii pot găsi o mantie care a înveșmântat moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în anul jubiliar 2000.

La Biserica „Sfântul Pantelimon” de lângă Foişorul de Foc există o raclă ce conține veșmântul Sfintei Parascheva, precum și o icoană, iar la biserica „Sf. Gheorghe Nou”, există o icoană făcătoare de minuni a Cuvioasei.

În București, există 24 de biserici care o au ca ocrotitoare pe Sfânta Parascheva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite