ACTUALITATEBucureștenii care doresc s-o cinstească pe Sf. Parascheva o pot face fără...

Bucureștenii care doresc s-o cinstească pe Sf. Parascheva o pot face fără să meargă la Iași. În Capitală sunt 24 de biserici închinate Cuvioasei

După cum se știe, autoritățile au interzis deplasarea la Sfânta Parascheva pentru cetățenii care nu au domiciliul în Iași, decizie care a stârnit nemulțumire în toată țara.

În fiecare an, mii de bucureșteni se deplasau în această perioadă în capitala Moldovei pentru a se închina Sfintei Parascheva, ceea ce nu mai pot face în acest an.

Cu toate acestea, locuitorii din Capitala României o pot cinsti pe Sf. Parascheva chiar în București.

Pot începe la parohia „Sf. Vineri – nouă” de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

De asemenea, la biserica „Sf. Vineri” din cartierul Drumul Taberei, bucureștenii pot găsi o mantie care a înveșmântat moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în anul jubiliar 2000.

La Biserica „Sfântul Pantelimon” de lângă Foişorul de Foc există o raclă ce conține veșmântul Sfintei Parascheva, precum și o icoană, iar la biserica „Sf. Gheorghe Nou”, există o icoană făcătoare de minuni a Cuvioasei.

În București, există 24 de biserici care o au ca ocrotitoare pe Sfânta Parascheva.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...