ACTUALITATEBucureștenii care doresc s-o cinstească pe Sf. Parascheva o pot face fără...

Bucureștenii care doresc s-o cinstească pe Sf. Parascheva o pot face fără să meargă la Iași. În Capitală sunt 24 de biserici închinate Cuvioasei

După cum se știe, autoritățile au interzis deplasarea la Sfânta Parascheva pentru cetățenii care nu au domiciliul în Iași, decizie care a stârnit nemulțumire în toată țara.

În fiecare an, mii de bucureșteni se deplasau în această perioadă în capitala Moldovei pentru a se închina Sfintei Parascheva, ceea ce nu mai pot face în acest an.

Cu toate acestea, locuitorii din Capitala României o pot cinsti pe Sf. Parascheva chiar în București.

Pot începe la parohia „Sf. Vineri – nouă” de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

De asemenea, la biserica „Sf. Vineri” din cartierul Drumul Taberei, bucureștenii pot găsi o mantie care a înveșmântat moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în anul jubiliar 2000.

La Biserica „Sfântul Pantelimon” de lângă Foişorul de Foc există o raclă ce conține veșmântul Sfintei Parascheva, precum și o icoană, iar la biserica „Sf. Gheorghe Nou”, există o icoană făcătoare de minuni a Cuvioasei.

În București, există 24 de biserici care o au ca ocrotitoare pe Sfânta Parascheva.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate