Marea Britanie trebuie să-și reducă consumul de carne și lactate cu până la 50%. Acest lucru e necesar pentru a atinge cele mai recente obiective net zero, a declarat organul de supraveghere al guvernului pentru climă, potrivit The Telegraph.
O cerință aproape identică a fost formulată, acum 2 luni, în Australia.
Propunerile fac parte din noile obiective net zero care au fost recomandate lui Ed Miliband, ministrul Energiei.
Într-o scrisoare adresată acestuia, comitetul a spus că guvernul trebuie să reducă emisiile de CO2 cu 81% până în 2035, în comparație cu anul de referință din 1990. Asta ar echivala cu o reducere de 200 de milioane de tone față de nivelul actual. În prezent, acesta este de 384 de milioane de tone.
Piers Forster, președintele CCC, s-a declarat încrezător în capacitatea britanicilor de a-și schimba dieta. El a adăugat că o astfel de schimbae ar avea un rol cheie în atingerea țintei.
Forster nu a specificat cum ar putea Regatul Unit să reducă consumul de carne. Opțiunile ar putea include:
- reducerea subvențiilor pentru animale;
- impozitarea produselor din carne;
- restricționarea publicității;
Se cere reducerea numărului de animale, pentru că acestea ar fi cei mai mari poluatori
Comitetul pentru Schimbări Climatice a îndemnat Guvernul să reducă efectivele de animale, în special ovine și bovine. Autoritatea susține că metanul produs de aceste animale este o cauză cheie a schimbărilor climatice.
Regatul Unit are puțin sub 10 milioane de vite și aproximativ 32 de milioane de oi.
„Cantitățile de metan produse de agricultură sunt mici în comparație cu emisiile din transport și din alte sectoare. Dar aceste reguli și reglementări devastează sectorul, împreună cu capacitatea Regatului Unit de a-și produce propria hrană.”, a declarat David Handley de la Farmers for Action, care deține 500 de oi și 100 de bovine la ferma sa din Monmouthshire.
Recomandările vin după avertismentele CCC că Regatul Unit nu își atinge obiectivele climatice pentru 2030.
Claire Coutinho, secretarul pentru energie din umbră, a spus că astfel de reduceri masive riscă să genereze tulburări publice.
„Dacă creștem costul energiei, îi facem pe oameni să-și schimbe dietele sau le facem viața grea, în timp ce ei văd emisiile de carbon curiașe din țări precum China, vom ajunge la tulburări publice”, a zis el.
Sa dea UK si o lege care sa interzica evaporarea apei de pe suprafata oceanelor, stiut fiind ca vaporii de apa au cea mai mare pondere in cadrul efectului de sera. Si sa interzica tot prin lege si cresterea emanatiilor de CO2 cauzata de cresterea temperaturii apei oceanelor. Incalzire care face parte dintr-un ciclu natural. Efectele activitatilor umane si ale vacilor sunt infinitezimale fata de cele doua fenomene mentionate.
Păi când un vulcan erupe aruncă ăla în atmosferă mii sau zeci de mii de tone de cenușă și alte gaze periculoase, o să impoziteze mama natură?
A da, mai este un lucru, citeam undeva că o cauză a încălzirii ar putea fi și albedoul scăzut al pământului. Albedo e un indice de reflectivitate a radiației solare de către un corp ceresc natural sau artificial, pentru cine dorește să se documenteze despre acest lucru există articol pe wikipedia.