EDUCAȚIEBrașov | O elevă de 16 ani, care participase la ore de...

Brașov | O elevă de 16 ani, care participase la ore de educație sexuală, a avut relații cu mai mulți tineri și a rămas însărcinată. Fata și-a ucis copilul nou-născut

Educația sexuală în școli este un subiect scos în față de ani de zile de către o anumită parte a eșichierului politic și ONG-urile care susțin această ideologie, argumentându-se că prin introducerea acestei materii, s-ar reduce relațiile sexuale între tineri, dar și numărul sarcinilor la minore.

Puțină lume știe însă că orele de educație sexuală există în școlile românești, însă ele sunt opționale. Cu toate acestea, sunt destui elevi care participă la aceste cursuri.

Unul dintre acești elevi a fost o elevă din Brașov, care a rămas însărcinată pe când avea 16 ani. Din păcate, tânăra și-a ucis copilul nou-născut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În anchetă, tânărul care a fost tatăl copilului a precizat că deși ambii știau de existența metodelor contraceptive, dar au ales să le ignore.

Tânărul a declarat că, la un moment dat au folosit prezervativul, dar „întrucât inculpatei nu îi plăcea acest lucru, în final au renunțat şi au continuat să întrețină raporturi sexuale fără să se protejeze”. De asemenea, tânărul a declarat că, la un moment dat, fata i-a spus că e îngrijorată că a rămas însărcinată, a efectuat un test de sarcină care a ieșit neconcludent, iar ulterior au rupt relația, la cererea fetei.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Mama criminală nu doar că a participat la orele de educație sexuală, dar acestea au fost complexe, beneficiind și de sprijinul, bine-cunoscut de-acum, al unor ONG-uri.

Astfel, școala a comunicat că eleva a participat la ore de educaţie sexuală, atât prin participarea cadrelor didactice şi a psihologului şcolar, cât şi prin implicarea unor ONG-uri, eleva participând la astfel de cursuri.

Psihologul liceului a arătat că în cadrul orelor de educaţie sexuală au fost abordate următoarele teme:
elemente de psihosexualitate, în care au fost analizate emoțiile implicate în relaţiile dintre fete şi băieţi la vârsta adolescenței;
fertilitatea şi reproducerea, în care au fost abordate subiecte cum ar fi sarcina, avortul, metodele contraceptive, contracepția de urgență, bolile cu transmitere sexuală, obiectivul acestui topic fiind informarea adolescenților pentru decizii asumate în ce privește consecințele unei sarcini la această vârstă, al unui avort sau infectării cu agenți patogeni cu transmitere sexuală.

O colegă a tinerei judecate pentru că şi-a omorât copilul, audiată ca martor în dosar, a declarat că la unul dintre cursurile de educaţie sexuală la ei în clasă au mers reprezentanții unui ONG şi „s-a vorbit despre sarcină şi despre faptul că dacă ai un contact sexual neprotejat există riscul de a rămâne însărcinată”. Cazul s-a petrecut în 2017. În 2020, fata a fost condamnată la şase luni de asistare zilnică, scrie Adevărul.

Reamintim că un proiect al educației pentru sănătate, în care sunt incluse și elemente de educație sexuală, a fost adoptat cu o largă majoritate de Parlamentul trecut. Pentru a participa la cursuri acceptul părinților era obligatoriu.

Președintele Iohannis a respins promulgarea legii, retrimițând-o în Parlament, unul din motive fiind tocmai necesitatea acordului parental.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

 1. ma intreb ce inteleg ei prin educație sexuala? un fel de lectii de porno? ca te invata in scoli cum sa fii imoral?
  ne certam pe tema educației sexuale in scoli, fara sa stim defapt ce presupune aceasta.
  Autorii articolului ii acuza pe cei care au organizat ore de educație sexuala ca au abordat subiecte precum reproducerea si contracepția si ca din aceasta cauza o tanara a comis o crima. Ei au vorbit despre exact ce trebuie sa vorbeasca. De ce credem ca daca nu educam tinerii, si tăcem pur si simplu cand e vorba de acest subiect, tinerii pur si simplu vor avea o revelatie divina si isi vor incepe viata sexuala fara sa aiba nici cele mai mici probleme de natura emoțională? vor stii cand sa o inceapa, ce e consimțământul, contracepția, imaginea pozitiva despre corp si toate celelalte…

  • Frîncean Alexandra : vă rog citiți mai atent articolul.

   Ideea este că in ciuda educației sexuale,partenerii fac sex neprotejat că așa au chef și apoi avortează sau ajung la pruncucid.

   Propaganda spune că e nevoie de educație sexuală pentru a evita sarcini la minore. Nu,problema e că incită copii imaturi la sexualitate iresponsabilă care vine și că e o problemă morală nu de cunoaștere. Copiii știu deja că poti ajunge gravidă și totuși riscă. E o criză morală care nu se rezolvă cu educație sexuală ci cu moralitate și responsabilitate.

 2. Aceste ore au ca finalitate doar să-i excite, doar să-i stârnească, doar să incite curiozitatea. Elevii noștri nu sunt pregătiți pentru asemenea ore. Ele ar putea fi predate doar în ultimul an de liceu, când elevul trece în majorat. Ce poți sa înveți timp de atâția ani, ce le poți preda copiilor timp de atâția ani? Mi se pare o monstruozitate predarea unor asemenea ore…

 3. Mai inainte de toate, ar trebui vaccinate anti-HPV fetele de la varsta de 9 ani, ar muri cateva mii de femei mai putin de cancer de col uterin. Apoi, tinerii sa primeasca brosuri/carti/pdf-uri din care sa afle totul despre contraceptie, sarcina, igiena fizica si morala, aspecte psihologice in ceea ce priveste relatia baieti-fete la varsta adolescentei, etc. In loc de orele de educatie sexuala on scoli, poate ar fi mai oportuna discutia psiholog-elev la nivel individual pe tema vietii sexuale, altminteri elevii se hlizesc la ora de educatie sexuala si scopul acesteia nu e atins decat partial sau deloc.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...