luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEBolsonaro contestă rezultatele alegerilor din Brazilia și cere instanței să anuleze voturile

Bolsonaro contestă rezultatele alegerilor din Brazilia și cere instanței să anuleze voturile

Avocații președintelui brazilian Jair Bolsonaro au depus marți documente pentru a contesta rezultatele scrutinului în urma căruia adversarul său de stânga, Luiz Inácio Lula da Silva, a fost numit câștigător, informează Theepochtimes.com.

Bolsonaro dorește ca autoritatea electorală să invalideze voturile exprimate pe unele dintre echipamentele de vot electronic. Avocatul acestuia a declarat reporterilor că anularea unor astfel de voturi l-ar lăsa pe Bolsonaro cu 51% din voturile valabile rămase și îi va oferi o victorie, menționează sursa citată.

Chiar dacă Curtea Electorală Superioară (TSE) l-a declarat pe Lula da Silva câștigător al alegerilor din 30 octombrie, verificările se vor încheia în data de 5 ianuarie 2023, oferindu-le timp autorităților electorale să investigheze afirmațiile lui Bolsonaro.

Președintele TSE a declarat că echipamentele de vot electronic au fost folosite la ambele alegeri, dar plângerea lui Bolsonaro se referea doar la scrutinul din 30 octombrie. Primele alegeri, desfășurate în data de 2 octombrie, s-au încheiat cu victoria Partidul Liberal al lui Bolsonaro care a câștigat mai multe locuri în ambele camere ale Congresului decât oricare alt partid.

„Astfel, sub sancțiunea respingerii plângerii, reclamantul trebuie să adauge la plângere, astfel încât cererea să acopere ambele tururi ale alegerilor, în termen de 24 (douăzeci și patru) de ore”, a spus Președintele TSE.

După rezultatele scrutinului, susținătorii lui Bolsonaro din multe orașe au respins rezultatul, ieșind în stradă în număr masiv și cerând răsunător un audit oficial al rezultatelor alegerilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. “în termen de 24 (douăzeci și patru) de ore”
    -nu va mai lasati pacaliti,
    un termen universal recunoscut e de 9 luni……
    (se numeste “sarcina”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE