ACTUALITATEBogdan Socol a lansat, oficial, cartea „100 de sportivi legendari”

Bogdan Socol a lansat, oficial, cartea „100 de sportivi legendari”

Vineri, 18 septembrie, în prezența lui Cristian Balaj, a Narcisei Lecușanu și a ziariștilor, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), s-a lansat oficial volumul „100 de sportivi legendari”, scris de jurnalistul Bogdan Socol.

Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, precum și a celorlalți mari campioni romani dispăruți și a continuat cu o scurta prezentare a lucrării care a fost scrisa în aproape cinci ani.

Autorul, jurnalistul Bogdan Socol, a ținut să mulțumescă fundației Alexandrion și a președintelui FR Rugby, Alin Petrache.

„Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor celor prezenți la eveniment, cu o mențiune specială pentru Narcisa Lecusanu, Cristian Gatu, Cristian Balaj și Soter Doru, lui Valentin Popescu pentru susținerea acordata la publicarea cărții, tuturor campionilor noștri care si-au rupt o felie din timpul lor pentru a-mi mărturisi poveștile, editurii Euro Press Group și talentatului Roman Cenusa, autorul desenului de pe coperta cărții care se lupta cu o boala grea în aceasta perioadă”, a spus Bogdan Socol.

Cartea, editată de Europa Press/Ideea Europeană, conține poveștile unora dintre cei mai mari campioni ai sportului mondial din toate timpurile, printre care și 14 români: Angelica Rozeanu, Gheorghe Gruia, Iolanda Balaș-Sotter, Cristian Gațu, Ilie Năstase, Simona Halep, Cristina Neagu, Georgeta Andrunache, Elisabeta Lipă, Ivan Pațaichin, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo și Gabriela Szabo.

„Când am început documentarea pentru cartea “100 de sportivi legendari”, primul criteriu pe care l-am luat în considerare a fost legat strict de performanțele obținute de eroii despre care urma să scriu. Însă, pe măsură ce avansam în lucrare, descopeream și alte lucruri cu totul deosebite, care au făcut diferența în favoarea unui sportiv și în detrimentul altuia. Pentru că această carte nu doar măsoară recordurile și medaliile obținute de unii dintre cei mai mari atleți din istoria omenirii, ci expune și povești de viață cu totul aparte. În multe situații, palmaresul individual a pălit pe lângă istorisirea unei existențe demne de un bestseller, astfel că, în acest moment, pot afirma cu tărie că “100 de sportivi legendari” nu este o carte care însumează doar cifre reci, statistici, secunde, milimetri, trofee și goluri, ci explică tot contextul în care acestea au fost posibile.

Poveștile marilor campioni ai sportului românesc și mondial au fost creionate cât mai fidel posibil cu ajutorul unui număr impresionant de surse, iar portretele lui Cristian Gațu, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Gabriela Szabo și Cristina Neagu au fost realizate în urma unor interviuri exclusive realizate tocmai pentru o autenticitate cât mai mare.

Poate că unii dintre sportivii neincluși în carte sunt chiar mai mari decât cei care se regăsesc în aceste pagini, dar cu siguranță, fiecare dintre cei selecționați cu grijă în această colecție specială a marilor campioni reliefează în mod fidel istoria omenirii și evoluția sportului din ultimul secol”, a spus autorul cărții, jurnalistul Bogdan Socol.

Cartea se poate comanda online, de-aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate