ACTUALITATEProf. Bogdan Glăvan: România e controlată (nu guvernată) de persoane care nu...

Prof. Bogdan Glăvan: România e controlată (nu guvernată) de persoane care nu dau socoteală nimănui. O generație de copii este împinsă spre sărăcie și analfabetism

Profesorul și economistul Bogdan Glăvan afirmă, în lumina ultimelor decizii ale statului, că România este controlată de un grup de „persoane care nu dau socoteală nimănui”.

El exemplifică prin decizia de a impune un prag de vaccinare pentru ca școlile să fie deschise, măsură care afectează grav copiii de la țară. Bogdan Glăvan arată că un județ precum Suceava, cel mai sănătos al României – conform datelor oficiale – nu poate avea copiii la școală.

„România e controlată (nu guvernată) de persoane care nu dau socoteală nimănui. Un exemplu despre ce pot face aceste persoane lăsate la butoanele deciziei politice este închiderea școlilor acolo unde rata de vaccinare a profesorilor este mai mică de 60%. În județul Suceava, de exemplu, sunt foarte multe școli care rămân închise deși, cu o rată de incidență de doar 2,27, Suceava este cel mai sigur județ din România în acest moment.
Daunele pricinuite copiilor, în special în mediul rural, prin ținerea școlilor închise atât de mult timp, sunt extraordinar de mari, o generație este împinsă în până la gât în analfabetism și sărăcie.

Poate este important de știut: conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Cambridge, în Marea Britanie 81% din copiii cu vârsta între 4-15 ani au anticorpi deoarece au fost deja infectați.
În România nu avem nici un studiu, deoarece viața socială este controlată de persoane iresponsabile care, în cel mai bun caz, pretind că automobilul trebuie condus mișcând volanul în funcție de ce zărești în oglinda retrovizoare”, a declarat Glăvan.

Reamintim că pragul de vaccinare impus de Guvern a fost contestat de toată lumea, inclusiv de sindicatele din învățământ, medici, dar și de părinți. Dintre partidele politice, doar AUR s-a opus. De altfel, inutilitatea măsurii este dovedită de cel mai recent sondaj de opinie, care arată că trei sferturi dintre profesorii nevaccinați nu intenționează să o facă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...