vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEBloomberg: Vaccinații împrăștie varianta Delta a virusului la fel de mult ca...

Bloomberg: Vaccinații împrăștie varianta Delta a virusului la fel de mult ca nevaccinații, afirmă un studiu

Este la fel de probabil ca persoanele vaccinate împotriva Covid-19  să răspândească varianta delta a virusului la contactele din gospodărie ca și cei care nu au fost vaccinați, potrivit unui studiu, informează Bloomberg.

Într-un studiu, desfășurat timp de un an pe 621 de persoane din Marea Britanie cu forme ușoare de Covid-19, oamenii de știință au descoperit că încărcătura lor virală maximă a fost similară, indiferent de starea de vaccinare, potrivit unui articol publicat joi în jurnalul medical The Lancet Infectious Diseases. Analiza a mai constatat că 25% dintre persoanele de contact din gospodărie vaccinate tot au contractat boala dintr-un caz index, în timp ce 38% dintre cei care nu s-au vaccinat s-au infectat.

Rezultatele explică într-un fel de ce varianta delta este atât de infecțioasă chiar și în țările cu campanii de vaccinare de succes și de ce cei nevaccinați nu pot presupune că sunt protejați pentru că alții au primit serul. Cei care au fost inoculați au curățat virusul mai repede și au avut cazuri mai ușoare, în timp ce membrii gospodăriei nevaccinați au fost mai susceptibili de a suferi de boli severe și de spitalizare, menționează sursa citată.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Descoperirile noastre arată că doar vaccinarea nu este suficientă pentru a preveni infectarea oamenilor cu varianta delta și răspândirea acesteia în mediul gospodăresc”, a spus Ajit Lalvani, profesor de boli infecțioase la Imperial College London, care a condus studiul. „Transmiterea continuă pe care o vedem între persoanele vaccinate face esențială ca persoanele nevaccinate să se vaccineze pentru a se proteja.”

S-a descoperit că vaccinarea reduce transmiterea în gospodărie a variantei alfa – descoperită pentru prima dată în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020 – cu între 40% și 50%, iar persoanele infectate vaccinate au avut o încărcătură virală mai mică în tractul respirator superior decât cei care n-au fost vaccinați. Totuși, varianta deltă a fost tulpina dominantă la nivel global de ceva timp.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, cercetarea a arătat că imunitatea de la vaccinarea completă a scăzut în doar trei luni. Autorii au spus că nu există suficiente date pentru a oferi sfaturi dacă acest lucru ar trebui să ducă la o schimbare a politicii de rapel a Marii Britanii, unde a treia doză este oferită în prezent persoanelor mai în vârstă și mai vulnerabile la șase luni după a doua injecție.

Șase luni a fost o perioadă de timp arbitrară aleasă ca urmare a primelor date din Israel cu privire la eficacitatea amplificatoarelor, dar nu există niciun motiv să credem că ar fi mai puțin eficiente dacă sunt administrate mai devreme, a spus Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College din Londra și investigator al studiului, la un briefing de presă joi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Programul de amplificare ar putea ajuta la stoparea virusului, deoarece injecțiile suplimentare sau infecțiile repetate tind să conducă la o memorie imunologică mai lungă, protejând potențial oamenii până la un an, a spus Lalvani. Sunt necesare mai multe date pentru a confirma acest lucru, a spus el.

Autorii nu au analizat infecțiile pe baza tipului de vaccinuri pe care le-au primit oamenii. Maria Zambon, șeful departamentului de gripă și virusologie respiratorie la Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a remarcat că există încă mai mult de 300 de vaccinuri în dezvoltare și a spus că este posibil ca generațiile viitoare de vaccinuri să fie mai bune în prevenirea transmiterii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE