sâmbătă, aprilie 13, 2024
ȘTIRIBlack Lives Matter îndeamnă la boicot împotriva Familiei Regale britanice pentru că...

Black Lives Matter îndeamnă la boicot împotriva Familiei Regale britanice pentru că „nu prețuiesc viețile negrilor”

Co-fondatorul Organizației Black Lives Matter, Opal Tometi, cheamă oamenii la boicot împotriva Familiei Regale, pe motivul că aceștia „nu prețuiesc viețile negrilor”, conform Breitbart.

Aceste revolte în presa internațională și în spațiul civic, deopotrivă, vin după ce Prințul Harry și ducesa Meghan Markle au oferit declarații ofensive la adresa Familiei Regale britanice. Emanciparea celor din BLM a venit în special din cauza acuzaților făcute de Meghan, anume că „existau îngrijorări [în Casa Regală] cu privire la cât de închisă la culoare va fi pielea fiului lui Meghan” și că „nu va primi protecție sau titluri”.

Opal Tometi a declarat, pentru TMZ, că „presupunerile că un singur membru al Familiei Regale a exprimat îngrijorări legate de culoare pielii lui Archie denotă clar că întreaga Familie Regală nu prețuiește viețile negrilor”.

„Indiferent de cine a fost [cel care a avut „îngrijorări”], Opal spune că experiența lui Meghan și Harry arată cât de problematică este Familia Regală de ceva tim și că lumea nu are nevoie de instituții care tratează oamenii negrii de parcă nu ar conta.”, scrie TMZ. Tot liderul BLM a ținut să precizeze că „problema este cu instituția în sine”.

Familia Regală a oferit un răspuns scurt, pentru moment. Un jurnalist de la Fox News a remarcat faptul că, în declarația sa foarte scurtă, Regina a folosit cuvântul „familie” de trei ori, având o atitudine demnă și de pace totodată.

„Întreaga familie este tristă să afle întreaga amploare a ultimilor ani provocatori pentru Harry și Meghan.

Problema adusă în discuție, în special cea legată de rasă, sunt îngrijorătoare. În timp ce unele amintiri pot varia [diferă], acestea sunt luate foarte în serios și vor fi adresate familiei în privat.

Harry, Meghan și Archie vor fi mereu membri foarte iubiți ai familiei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE