ȘTIRIBlack Lives Matter îndeamnă la boicot împotriva Familiei Regale britanice pentru că...

Black Lives Matter îndeamnă la boicot împotriva Familiei Regale britanice pentru că „nu prețuiesc viețile negrilor”

Co-fondatorul Organizației Black Lives Matter, Opal Tometi, cheamă oamenii la boicot împotriva Familiei Regale, pe motivul că aceștia „nu prețuiesc viețile negrilor”, conform Breitbart.

Aceste revolte în presa internațională și în spațiul civic, deopotrivă, vin după ce Prințul Harry și ducesa Meghan Markle au oferit declarații ofensive la adresa Familiei Regale britanice. Emanciparea celor din BLM a venit în special din cauza acuzaților făcute de Meghan, anume că „existau îngrijorări [în Casa Regală] cu privire la cât de închisă la culoare va fi pielea fiului lui Meghan” și că „nu va primi protecție sau titluri”.

Opal Tometi a declarat, pentru TMZ, că „presupunerile că un singur membru al Familiei Regale a exprimat îngrijorări legate de culoare pielii lui Archie denotă clar că întreaga Familie Regală nu prețuiește viețile negrilor”.

„Indiferent de cine a fost [cel care a avut „îngrijorări”], Opal spune că experiența lui Meghan și Harry arată cât de problematică este Familia Regală de ceva tim și că lumea nu are nevoie de instituții care tratează oamenii negrii de parcă nu ar conta.”, scrie TMZ. Tot liderul BLM a ținut să precizeze că „problema este cu instituția în sine”.

Familia Regală a oferit un răspuns scurt, pentru moment. Un jurnalist de la Fox News a remarcat faptul că, în declarația sa foarte scurtă, Regina a folosit cuvântul „familie” de trei ori, având o atitudine demnă și de pace totodată.

„Întreaga familie este tristă să afle întreaga amploare a ultimilor ani provocatori pentru Harry și Meghan.

Problema adusă în discuție, în special cea legată de rasă, sunt îngrijorătoare. În timp ce unele amintiri pot varia [diferă], acestea sunt luate foarte în serios și vor fi adresate familiei în privat.

Harry, Meghan și Archie vor fi mereu membri foarte iubiți ai familiei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT