ACTUALITATEBisericile au fost pline în noaptea de Înviere. Mii de oameni au...

Bisericile au fost pline în noaptea de Înviere. Mii de oameni au participat la slujba de Paști în întreaga țară

Mii de români au participat, sâmbătă noaptea, la slujba de Înviere, rostind într-un glas: Hristos a înviat! Pe litoral, Lumina Sfântă a fost adusă pe mare la bordul unei șalupe de către Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, informează ȘtiriTVR.ro.

Potrivit sursei citate, din portul turistic Tomis, alaiul de preoți a purtat Lumina într-o procesiune pe faleză de la Cazino, în timp ce artistul Ovidiu Lipan Țăndărică a bătut toacă. La Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Lumina a fost împărțită miilor de credincioși.

Totodată, turiștii aflați la munte pentru Sărbătorile Pascale au luat Lumina Sfântă de la Mânăstirea din Sinaia, ctitorită în secolul al 17-lea de Spătarul Mihail Cantacuzino.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Momente emoționante, noaptea trecută, și la Mănăstirea Piatră Fântânele din Pasul Tihuța, la hotarul dintre Bucovina și Ardeal. Sute de oameni au venit să se roage și să sfințească pasca și ouăle roșii, potrivit tradiției. Deși a mai plouat, mulți au rezistat în curtea mănăstirii până la sfârșitul slujbei de trei ore.

Și timișorenii au venit cu miile la slujba de Înviere. S-au rugat pentru sănătate și pentru vremuri mai bune. La Galați, aproape 5000 de oameni au participat la slujba și au dus acasă Lumina Învierii.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. In București, cel puțin din experiența personală si a altor cunoscuți, la bisericile pe unde am fost fiecare, stațiile de amplificare au fost date la minim, astfel că nu s-a auzit nimic din slujbă, inclusiv chemarea ”Veniți să luați lumină!” Mi-e greu să cred că a fost o simplă întâmplare, dat fiind că s-a petrecut in mai multe locuri. Sunt curios cât de extinsă a fost ”defecțiunea”.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...