OPINIIBiserica românilor sub agresiune

Biserica românilor sub agresiune

Atacul frontal, recidivant, premeditat, cu pândaci insolvabili și comandat în străinătate pentru a discredita Biserica Ortodoxă Română, a avut în fapt un efect de recul, înregistrat direct în barbă de cei de la Recorder. Intenția de a întina totodată imaginea Întâistătătorului Bisericii noastre, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, nici ea la prima tentativă, a reușit nescontat să reconfirme impresionantul său parcurs avut la cârma BOR. Da, în primul rând de excelent administrator. Un om cu toate calitățile demonstrate pentru a ocupa postul.

Însă e clar că răul nu doarme. Când un om generează valoare în jurul său, când vezi o Biserică a lui Hristos înfloritoare (cu un Sinod impresionant), bine închegată, care adună tot mai mulți oameni în jurul ei, când sufletele se curăță, când trupurile se tămăduiesc, când pelerinii aduc recunoștință și mulțumire Sfinților lui Dumnezeu la marile pelerinaje, când vezi dimensiunile impresionante ale lucrărilor de construcție, compuse din sute de noi sfinte lăcașuri, spitale și clinici nou înființate, prin sute de centre sociale, culturale, orfelinate, azile pentru bătrâni, toate oferind condiții de top, dar mai ales prin această impresionantă lucrare desfășurată la Catedrala Mântuirii Neamului, oponența invidiosului, ucigă-l toaca, se face simțită. Însă asta, pe noi creștinii nu ne sperie. Noi știm că asta-i lupta de când lumea și că oricât încearcă unii să ne schimbe planșa, ca într-un fel de next level, prin tehnologie, prin mass-media, realitatea rămâne aceeași, neclintită, așa cum este și Creatorul ei. Viața are dreptul la viață, așa cum ne-a dat-o Dumnezeu, nealterată, neavortată, netransexualizată, nemodificată genetic, fără upgrade.

Românii, se simt astăzi mai trădați ca niciodată văzând ce propuneri li se fac din partea celor care, teoretic ar fi trebuit să vegheze și să lucreze pentru ei și bunăstarea lor. Văzând dimensiunile trădării fără perdea ce tocmai are loc, văzând cum li se schimbă viața sub cele mai schimonosite ideologii, de neînțeles, cu mult mai malefice decât comunismul… nu-i de mirare. Prohibiția adevărului și promovarea minciunii ca adevăr, i-a invadat pe toate canalele media, creându-le o stare de saturație, de intoxicație.

Cum era firesc, reacția lor nu s-a lăsat prea mult așteptată, începând să facă zid în jurul Bisericii, singura ancoră a lor de salvare. Singura furnizoare de adevăr. Singura care a oferit mereu stabilitate, dar și progres (aviz progresiștilor). Pentru că ea a oferit din cele mai vechi timpuri posibilitatea ca oamenii să învețe și să progreseze înființând primele școli, să trateze suferinzii înființând primele spitale (bolnițele) și să creeze premisele pentru o altfel de perspectivă, de real folos pentru oameni. În Biserică nu există jumătăți de măsură. Aici este sânul credinței, cuptorul formării neamului, al tradițiilor și culturii românești nealterate. Biserica este cea în jurul căreia neamul românesc a gravitat de milenii, prin forța de atracție dintre dragostea lui Dumnezeu pentru oameni și dragostea oamenilor pentru Dumnezeu. Ea este cristalizarea simbiozei dintre acestea. De aceea poporul român s-a autoguvernat pe principii sănătoase, pur creștine.

Desigur orbii se plâng de opacitatea Bisericii, de lipsa ei de transparență și e normal. Nu degeaba Hristos ne îndeamnă: „Lăsați‑i! Sunt niște călăuze oarbe pentru cei orbi. Și dacă un orb călăuzește un alt orb, amândoi vor cădea în groapă” (Mt. 15:14). Astfel, cei care nu fac parte din ea, nici n-au să o înțeleagă. Cum poți să pretinzi că știi multe, despre ceva ce n-ai trăit. Oricât ai încerca să rumegi texte biblice, doar pentru ca mai apoi să le servești sub aparentă erudiție aducând contraargumente creștinilor, dar nedescifrând o iotă din adevărul scris acolo, devii precum diavolul când îl ispitește pe Hristos în deșert. Biserica noastră e vie și trebuie trăită, altfel nu poți pretinde că înțelegi nimic. Dar da, vei simți cum te incomodează propria ta opacitate pe care singur ți-ai ales-o ca standard de viață. Mânat de rapacitatea unui simț vulgar, al unui complex de inferioritate, al invidiei ce îți generează remușcări sufletești renegate vehement, vei vrea mereu să lovești în ceea ce este adevărat, măreț și veșnic.

Din perspectivă creștină, adevărată, eu nu cunosc decât un singur Salvator. Pe El, pe Cel care ne salvează pentru că ne iubește. El nu ne-a mințit, ci și-a jertfit ființa pentru fiecare din noi, pentru a ne arăta Calea, Adevărul și Viața. Și asta Îl certifică, Îl autentifică negreșit. El face diferența dintre Adevăr și minciună, prin fapte sincere și deschise tuturor, transparente, oneste, de dragoste desăvârșită și necondiționată, fără ascunzișuri și strategii. Fără politici și polemici. El ne arată cât de diferite sunt cele două, căci adevărul și minciuna nu vor putea niciodată să stea la aceeași masă. Sunt veșnic opozabile. În timp ce una ne vindecă, ne hrănește, cealaltă ne rănește și ne sărăcește. În timp ce una ne dă viață, cealaltă ne distruge. Pe lângă acest fapt însă, El ne este și Creator și tocmai de aceea ne iubește, în contextul unei relații firești, de fii adevărați ce îi suntem, adunându-ne sub Acoperământul protector al Bisericii, unde beneficiem de toate bunătățile ce nu sunt din această lume. Ei bine, tocmai de aceea creștinii sunt aspru persecutați astăzi, cum au fost și în perioada comunistă. Atunci când s-a încercat desființarea, ori reeducarea lor, pe motiv de „mistică”, de obstacol în propagarea materialismului propus de un grup de anarhiști atei precum Marx, Engels, Lenin și Stalin… Culmea! Toți cândva cu porniri creștine. Eșuați lamentabil în cea mai rea ideologie născocită de chiar „tatăl minciunii” și vârâtă lor prin gând, prin cuget filozofic, făcuți să creadă, precum Faust, minciuni despre sine. În cazul lor, că sunt marii descoperitori și făuritori ai unor noi baze sociale salvatoare. Un Dostoievski bunăoară, le-a intuit intențiile foarte bine încă de la început, prezentând-i sublim și clar, în Demonii. Iar astăzi, urmașii lor (și ei ușor de intuit), recidivează cu mult mai violent, multiplicat și năucitor, prin cele mai fine arme de propagandă, manipulare și dezinformare. Să stăm tari fraților!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...