sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEBiserica Ortodoxă Română, ajutor concret pentru românii nevoiași în anul 2021: peste...

Biserica Ortodoxă Română, ajutor concret pentru românii nevoiași în anul 2021: peste 44 de milioane de euro

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a cheltuit, pentru „susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților”, suma de 217.751.299 lei (echivalent a 44.079.210 euro la cursul BNR din data de 26.01.2022) a scris Patriarhul Daniel în sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2021, publicată de agenția Basilica.

De ajutorul parohiilor, mănăstirilor și tuturor unităților de cult din Patriarhia Română au beneficiat 144.226 de persoane, după cum urmează: a)59.948 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere, sau cu părinţi aflaţi la muncă în alte ţări; b) 4.340 persoane cu dizabilităţi, cu deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependențe; c) 46.915 persoane vârstnice din aşezămintele de protecție socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezentau grave probleme de sănătate; d) 32.243 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale; e) 780 persoane fără adăpost.

De asemenea, de-a lungul și de-a latul Patriarhiei Române s-au organizat campanii de donare de sânge, strângându-se 4.271 litri de sânge.

Citești și ajuți! Cumpără cartea:Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Raportul integral poate fi citit aici.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. E foarte bine ca Biserica Ortodoxa Romana ajuta nevoiasii ,unii dintre ei prieteni cu sticla si certati cu munca.Insa in generozitatea ei menita sa faca pe plac regimului aceeasi BOR a taiat salariile personalului neclerical ,adica cei care asigura suportul logistic al slujbelor,curatenia spatiilor interioare si exterioare ,caldura in timpul iernii ,vanzarile la pangar ,participarea la sluba prin acompanierea preotului si multe altele.Daca preotii sunt creierul acesti oameni,multi dintre ei putinii tineri care mai cred in Dumnezeu si ortodoxie,sunt coloana vertebrala a Bisericii.Ceea ce e si mai trist nimeni dintre prelatii protoeriilor si arhiepiscopiilor nu s-au deranjat sa le explice.Vorbim de salarii “uriase” de 900 de lei pe care le-au “marit” la 700 si ceva de lei.Cam asta e realitatea pe care o percep putinii oameni ramasi atasati credintei ortodoxe.Va spun asta ca nu o sa auziti la Romania TV si Realitatea.Aia sunt ocupati doar cu pensiile speciale si lefurile militienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE