miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATESemn discret al Bisericii Ortodoxe pentru susținerea AUR? Sf. Sinod îndeamnă credincioșii...

Semn discret al Bisericii Ortodoxe pentru susținerea AUR? Sf. Sinod îndeamnă credincioșii să voteze cu politicieni care susțin familia formată normală

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a emis un îndreptar pentru anul electoral 2024, în care reiterează că „ nu recomandă susținerea vreunui partid politic sau vreunei ideologii politice”.

Conform îndreptarului publicat pe siteul agenției Basilica, cetățenii sunt îndemnați „să facă alegeri după criterii care vizează realizarea binelui țării și promovarea valorilor creștine în societate”.

Sfântul Sinod oferă românilor „10 criterii orientative” pe care să le folosească pentru a alege candidații de votat. Printre acestea, pentru prima oară, se află și „respectul pentru persoana umană şi promovarea culturii vieţii”.

Mai precis, este vorba despre acei candidați care susțin: „promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat şi femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării”.

Acest criteriu pare să corespundă profilului singurului partid conservator cu șanse, AUR. Formațiunea conservatoare și-a pus „Familia” drept unul dintre pilonii de bază ai programului său, susținând explicit căsătoria între un bărbat și o femeie, politici demografice și de sprijin al familiilor cu mulți copii.

Atât PSD, cât și PNL, au în interior puternice grupări pro-LGBT, care s-au opus înscrierii în Constituție a definiției căsătoriei drept uniunea între un bărbat și o femeie.

USR are o politică explicit anti-creștină, susținând LGBT, avortul și toate celelalte. În aceeași barcă se află cei de la Reper, iar PMP are poziții ambigue.

Mai mult, pentru prima oară, Sf. Sinod vorbește despre politicieni care vor „implementarea de politici împotriva avortului”.

Această poziționare fermă infirmă cele afirmate în 2023 de Vasile Bănescu, cel care afirma că „Biserica nu militează irațional și nerealist pentru interzicerea totalitară (de tip ceaușist) a avortului, așa cum o fac în direcție opusă susținătorii necondiționați ai acestuia, imuni la argumente și întunecați de ură”.

Iată cele zece criterii orientative pe care Biserica le recomandă credincioșilor pentru a alege cu cine să voteze:

I. manifestarea credinței în Dumnezeu și a responsabilității faţă de comunitate;
II. apărarea libertății religioase și susținerea activităților spirituale şi sociale ale Bisericii;
III. respectul pentru persoana umană şi promovarea culturii vieţii: promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat şi femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării;
IV. promovarea unei educații naționale integrale, care îmbină cunoașterea intelectuală cu formarea morală și spirituală;
V. apărarea și promovarea sănătății fizice, psihice și morale/spirituale a poporului român;
VI. diminuarea sărăciei, dezvoltarea economică și creșterea demografică a României;
VII. apărarea şi promovarea patrimoniului cultural și spiritual național;
VIII. apărarea resurselor naturale, ocrotirea mediului şi dezvoltarea agriculturii, ca baze ale responsabilității pentru generațiile prezente şi viitoare;
IX. sprijinirea comunităților de români din jurul granițelor şi a diasporei române, precum şi promovarea de proiecte de încurajare a românilor să revină în România;
X. apărarea şi promovarea cu demnitate a intereselor poporului român, pe plan extern şi intern.

AUR și ierarhii Bisericii Ortodoxe Române

Președintele AUR, George Simion, a fost decorat de cel puțin trei ierarhi ai BOR: Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, Mitropolitul Iustin al Maramureșului și Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

La rândul său, președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, a fost decorat de Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Episcopul Andrei al Harghitei și Covasnei a participat la un eveniment susținut de liderii AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. @constantin
  oarecum de acord cu ce zici, cu exceptia sustinerii pentru sosoaca si teodosie. Nu e nevoie sa ii decredibilizaze nimeni, se decredibilizeaza singuri. Bine, n-au fost niciodata credibili

 2. Și Activ News a rostogolit această interpretare lipsită de obiectivitate și cu multe scăpări de logică!
  ❌NU ESTE NICI UN “VERDE” PENTRU aur ‼️ NU ESTE NICI UN “SEMN DISCRET” PRO-aur‼️
  Unde a fost aur-ul coclit la primul referendum pentru familie?
  Dacă atunci nu au făcut nimic, dece ar face ceva bun și creștinește acum? Manevrele tinichelei sunt o cacialma cu iz electoral. Atâta tot!
  1) Cine a ordonat această asociere cu aur, argumentată ca și când Sfântul Sinod ar da “verde” partidului aur?
  Argumentația e putredă!
  Asocierea asta manipulatorie o fi susținută doar de facțiunea mafiotă din BOR, care indirect vor să promoveaze partidul aur. Ca și în cazul bănescu. Una a hotărât și declarat Sf. Sinod cu privire la șopârla bănescu și altceva au interpretat și declarat public infiltrații din BOR, care-l susțin pe bănescu și care l-au decorat pe Simion pt “apărarea credinței și a activității sale puse în slujba românilor.” Ce credință a apărat Simion? Că în plandemonie a promovat certificatul verde, deci implicit vaccinarea (cu care această tagmă a BOR era de acord). Iar când bisericile au fost închise, pelerinajele la Cuv. Parascheva și Sf. Andrei interzise, știm prea bine cine a dat piept cu jandarmii și s-a luptat în justiție ca să se anuleze interdicțiile, – nimeni alta decat Șoșoacă.
  2) Unde este obiectivitatea când unii cu așa zise bune intenții îl apără pe singurul virtuos ierarh din BOR, pe IPS Teodosie și-i promovează inițiativa cu reactivarea Mitropoliei Tomisului, iar pe Șoșoacă care este in bune relații cu IPS Teodosie și care are binecuvântarea acestuia de a intra în politică (deși nu vroia să intre), nu prididesc să o ponegreasca și să o pună la zidul infamiei pentru derapaje personale, deși binele făcut semenilor este imens, atât la nivel național cât și internațional.
  3) Da, facțiunea mafiotă din BOR care slujește aceluiași stăpân căruia i se închină și cuplul de falși naționaliști Simion&Târziu, are motiv întemeiat să se teamă de Șoșoacă pentru că aceasta când a promis că va face ordine în țară a inclus și BOR. Aici având în vedere activarea Mitropoliei Tomisului deci implicit șanse sigure pentru singurul ierarh virtuos din BOR să ajungă Patriarh.
  Pricepeți unde lovesc ciolovecii parșivi ? Pricepeți cine este pus la zidul infamiei și cine este promovat ? Se întâmplă să fie exact pe dos. Deh, lucrare diavolească!
  4) Sunt dovezi incontestabile apărute pe internet că aur = psd (fsn) și cu duetul Simion&Târziu la conducere e o căcănărie cu o altă pălărie . Păcat de acei câțiva buni patrioți care mai sunt pe acolo…
  5) Cum spuneam mai sus, facțiunea malefică din BOR se teme de Șoșoacă și o eventuală accedere a sa la putere împreună cu Partidului SOS, fiindcă asta înseamnă implicit afirmarea în BOR a “ghimpelui” IPS Teodosie, deci extirparea maleficilor din BOR.
  6) Unde erau “naționaliștii unioniști” Simion&Târziu când Mitropolitul Longhin era terorizat, torturat și otrăvit, iar comunitatea etnicilor români din Ucraina prigoniți și interziși in bisericile și școlile românești? Mitropolitul Longhin pe Șoșoacă a contactat-o cerandu-i ajutorul și aceasta a luat atitudine și i-a făcut situația cunoscută național și chiar la forurile internaționale, punând presiune pe autoritățile ucrainene. 7)Unde au fost ipocriții și falșii ăștia unioniști când Șoșoacă a introdus în Parlament proiect de lege pt reîntregirea țării cu ținuturile pe care ucrainenii le dețin fără drept? Niciunul nu au susținut proiectul, deși se bat în piept că vor unirea și reîntregirea țării.
  PE CINE CREDEȚI CĂ MAI PĂCĂLESC ĂȘTIA ?
  ⭕În concluzie‼️
  Fără să fac apologia lui Șoșoacă,
  promovarea partidului aur și mazilirea mișcării Șoșoacă, este evident și trebuie să recunoaștem măcar în ultimul ceas că este făcută la ordin !
  Ăștia chiar ne cred pe toți proști ?

 3. extrem de fortata legatura cu aur. Au cativa care dau toata ziua din gura despre valori traditionale dar nu fac nimic concret in acest sens, doar incearca sa speculeze politic. In rest au pe liste aceiasi traseisti care de 30 de ani capuseaza toate partidele

 4. Spuneti:
  “Acest criteriu pare să corespundă profilului singurului partid conservator cu șanse, AUR.”
  Constat si aici o “orbire dubla”:
  Nu doriti sa “vedeti” Partidul SOS Romania
  Nu va place cum arata cartea si nu o cititi…. cel putin nu o mentionati negativ, dar asta nu va scuza analiza incompleta, nu e suficient si pentru mine este propaganda mai degraba decat analiz politica, nu va suparati!
  Adica nu va place de Doaman Senator Sosoaca si mergeti cu cel chipurile “puternic”, cu AUR care este intrat ca partid in Parlament prin marele aport al acleiasi Diana Sosoaca.
  Nu observati parasirea AUR de catre Parlamentarii sai care au mers la SOS Romania..
  Nu auziti mesajul Doamnei Socoaca, mesajul politic al SOS Romania.
  Va uitati doar la replica ei fata de nesintitii si tradatorii “acoperiti” de restul massa-mediei…. stim cine o controleaza, … nu intamplator Dl Somanescu a fost eliminat de la activenews, unde Dl Roncea promoveaza angoase personale si alatura lucrurilor bune niste ticalosii.

  AUR nu corespunde criteriilor sinodale desi exprimandu-se verbal fara a dovedi prin vot ca ar corespunde acestor criterii, da impresia falsa de corectitudine.
  Eu am votat AUR pentru declaratiile si programul aflate inainte de alegeri.
  Le-am si trimis o mica contributie financiara, donatie mai mult simbolica.
  Ce a urmat m-a facut sa privesc mai atent ce activitate parlamentara si ce prezenta publica arata.
  SIngurul aspect pozitiv este ca – din cand in cand – fac declarati “bune” pentru romani.
  Cum voteaza si ce fac liderii dovedeste ca nu au calitatile morale si politice care sa-i recomande drept corespunzatori criteriilor sinodale BOR.

  Prefer sa dau credit temerii dumneavoastra, cum ca Diana Sosoaca nu va putea continua in Parlament si/sau ca partidul SOS Romania nu va trece pragul electoral.
  As crede asta insa foarte greu, … ar insemna sa va consider rupti de realitatea populara, realitatea “de jos’, a oamenilor anonimi politic – cei multi care vor rasturna dorintele multora si se vor prezenta la vot.
  Doar in acasta parte a tabloului politic sint respectate si dovedite actiuni care corespund in totalitate criteriilor BOR, partidul SOS Romania, partid “de lider” unde liderul – o femeie provocata miseleste, hartuita diabolic, prezentat deformat si viclean – rezsta, tine steagul dreptatii sus si marturiseste Adevarul, fara a fi perfecta.

  Altceva nu exista cunoscut in politica din Romania sisi altcineva nu este nici macar la un sfert din capacitatea ei poltica si abilitatea de a organiza repararea societatii romanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE