luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEBiserica Ortodoxă a Greciei recomandă vaccinarea ca singura soluție pentru a opri...

Biserica Ortodoxă a Greciei recomandă vaccinarea ca singura soluție pentru a opri virusul

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a decis să emită o enciclică întregului popor în care recomandă oamenilor să se vaccineze, informează The Orthodox Times.

Ierarhii au discutat în timpul sinodului starea pandemiei și nevoia de vaccinare. Au decis, printre altele, să ceară turmei să se vaccineze împotriva coronavirusului.

De asemenea, au căzut de acord că doar Sfântul Sinod ar trebui să reprezinte vocea oficială a Bisericii greciei. Scopul este de a limita opiniile diferite unor preoți și mitropoliți care aduc confuzie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În plus, ministrul sănătății, V. Kikilakis, și profesorul Sotiris Tsiodras au fost prezenți la sinod, informând adunarea cu privire la cursul pandemiei și vaccinare.

Mai concret, Sfântul Sinod a decis:

a) Să transmită Eparhiei Atenei și Eparhiei Bisericii Greciei o enciclică în care informează credincioșii cu privire la învățăturile spirituale și canonice ale Bisericii cu privire la pandemie, recomandând priveghere prin rugăciune și participare frecventă la slujbe.

b) să recomande încă odată alegerea liberă a vaccinării ca singura soluție științifică testată pentru a opri virusul.

c) să reamintească faptul că singura autoritate care exprimă viziunea Bisericii Greciei pe toate subiectele este Sfântul Sinod, „vocea sinodală” constantă, și reprezentantul său, Mitropolitul Athenagoras de Ilion, Acharnes și Petroupolis este singurul care exprimă deciziile sale către massmedia.

d) să controleze și limiteze vocile iraționale individuale atribuite sinodalității Bisericii și tradiției sale canonice pentru a evita scandalizarea credincioșilor și punerea în pericol a sănătății tuturor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Recent, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut brusc în Grecia, în timp ce cererea de vaccinare este în scădere.

Autoritatea sanitară elenă a raportat marţi 3.565 de noi infectări în 24 de ore, în ţara cu 11 milioane de locuitori.

Guvernul încearcă să încurajeze vaccinările prin diferite măsuri, de exemplu prin acordarea unui card în valoare de 150 euro pentru tinerii care se vaccinează, dar şi prin măsuri de constrângere.

Vaccinarea anti-COVID-19 este în prezent obligatorie pentru angajaţii din domeniul medical, iar cei care refuză nu mai pot lucra şi nu mai sunt plătiţi.

Recent, ÎPS Ilarion, conducător al Direcţiei de Relaţii Externe din cadrul Patriarhiei Moscovei, i-a îndemnat pe credincioșii ruși să se vaccineze, afirmând că aceia care nu o fac, ar „comite un păcat”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Deci asta este istoria, de aia ne trebuie vigilență și deosebirea duhurilor.

    Tocmai acum când vedem eșecul major al vaccinării in masă in Israel și Anglia care atestă că tocmai vaccinații fac 50% din numărul noilor infectați, tocmai acum presiunea politică pe Biserica Greciei i-a umilit să facă acest compromis rușinos…

    Biserica e supusă presiunilor uriașe ale ONG-urilor, corporațiilor și politrucilor șpăgari iar apoi vin moraliștii care acum stau pitiți, și vor judeca Biserica pentru că a făcut compromisuri. Cine știe cum i-au șantajat – cum făceau comuniștii pe vremuri

    Important in text este insă conceptul de VACCINARE LIBERĂ. Biserica nu obligă, statul obligă, deci statul și cine semnează legile liberticide și fascistoide va asuma răspunderea penală pentru experimente mortale.

  2. Râd dracii de se prapadesc de asa-zisii ierarhi ai Bisericii ortodoxe din Grecia! Acolo nu mai e Biserica lui Hristos, e biserica dracilor! Ei pot deja sa-si puna crucea invers pe turlele “bisericilor”! Grecia ortodoxa a cazut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE