ACTUALITATEBiserica Ortodoxă a Greciei anunță că „îi îndeamnă părintește” pe credincioși să...

Biserica Ortodoxă a Greciei anunță că „îi îndeamnă părintește” pe credincioși să se testeze înainte de a intra în biserică

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a emis o circulară către clerul și credincioșii săi, cu privire la măsurile de protecție împotriva răspândirii noului virus. Astfel, Biserica îi îndeamnă „părintește” pe credincioși să respecte cu strictețe măsurile impuse de stat pentru această perioadă.

Cei nevaccinați sunt rugați ca înainte de a intra în biserică să-și facă un test rapid. De asemenea, Sf. Sinod le-a reamintit slujitorilor din biserici obligația de a se testa de două ori pe săptămână, dacă nu sunt vaccinați, informează Romfea.

De remarcat este că Syriza, partidului fostului premier Alexis Tsipras, a inițiat un proiect legislativ prin care credincioșii ar fi obligați să prezinte un test negativ la intrarea în biserică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De altfel, Tsipras a lăudat Biserica Greciei pentru mesajul Sfântului Sinod, afirmând că este un pas înainte pentru protecția vieții.

Guvernul premierului conservator Kyriakos Mitsotakis a anunţat săptămâna aceasta că începând de sâmbătă certificatul de vaccinare sau un test negativ de COVID-19 vor fi necesare pentru accesul în centre comerciale, bănci, în instituţiile din sectorul serviciilor publice, precum şi la terase, baruri sau restaurante.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceste discuții vin în contextul în care Grecia a înregistrat 5449 de noi infectări pe 1 noiembrie, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Tot atunci s-au înregistrat 52 de morți pe seama covid.

Conform Reuters, în Grecia populația este vaccinată în procent de 60%. De-a lungul pandemiei, Biserica a îndurat restricții fără precedent, aliniindu-se, în general, doleanțelor statului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate