sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEDupă cereale și supermarketuri, ucrainenii au venit în România și cu noi...

După cereale și supermarketuri, ucrainenii au venit în România și cu noi secte. Stanislav şi Yulia Saltanenko ​au înființat o așa-zisă biserică în Suceava, cu teatre muzicale, lumini de club și care vindecă depresia

Doi ucraineni, Stanislav şi Yulia Saltanenko, au înființat o așa-zisă biserică în Suceava, denumită „Cuvântul lui Dumnezeu“.

„Biserica“ fucnționează în comuna Șcheia de lângă Suceava.

Aceasta nu figurează în registrul cultelor religioase din România, unde sunt recunoscute doar 18 culte, potrivit Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă.

Pe siteul așa-zisei biserici, reprezentanții acesteia spun că sute de mii de oameni sunt abonați la canalele lor. De asemenea, se laudă cu crearea de piese și teatre muzicale, clipuri video creștine și evanghelistice.

Tot din descreirea de pe site-ul acestei „biserici“ aflăm că materialele postate vindecă depresia.

De asemenea, în clipurile video de pe YouTube se observă cum sala este luminată cu ghirlande luminoase, specifice cluburilor.

„Biserica Cuvântul lui Dumnezeu“ funcționează în baza unei asociații cu același nume. Aflăm, tot de pe site, că aceasta are un cont deschis la Banca Transilvania, unde oamenii pot dona.

Iată că, după ce au inundat piața din România cu cereale și, mai nou, cu supermarketuri, ucrainenii au venit la noi și cu noi „biserici“.

Datorită faptului că nu figurează ca un cult religios, nu ne-am putut referi la „Cuvântul lui Dumnezeu“ cu această titulatură. Am ales, în schimb, denumirea de „sectă“. Conform DEX, aceasta reprezintă o „comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie.“

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Avem un stoc de proști gen usr care in lipsa religiei adevărate pe care o urăsc pentru că ei nu se coboară la nivelul poporului, și astfel caută kitsch din ăsta religios cool, paranormal, cu energii oculte și psihologie pozitivă , cu guru feminin și masculin, cu sclipici ca la circ – și sunt dispuși să de bani de corporatiști pe ședințe de astea new agiste …

    ucrainenii nu fac decât să deschidă o filială de luat banii proștilor useriști care se cred dăștepți, e cerere și ofertă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE