luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEBiserica Angliei ia în calcul să elimine expresia „Tatăl nostru” din rugăciunea...

Biserica Angliei ia în calcul să elimine expresia „Tatăl nostru” din rugăciunea cu același nume, în favoarea unui Dumnezeu de „gen neutru”

Biserica Angliei ia în considerare renunțarea la fraza „Tatăl Nostru” din Rugăciunea Domnească, scrie The Telegraph.

Conform sursei citate, „mai mulți membri” ai acestei Biserici ar fi cerut renunțarea la folosirea expresiei pe motiv că favorizează „genul masculin” și ar fi nevoie de un „Dumnezeu de gen neutru”.

Episcopii acestei instituții au lansat un proiect asupra „limbajului de gen” care se referă la Dumnezeu în slujbele Bisericii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Joanna Stobart, „preoteasă” în această Biserică, susține că mai mulți clerici doresc această schimbare pentru a fi „mai inclusivi”.

Ea a cerut „Comisiei Liturgice” să pună la dispoziția clericilor „mai multe opțiuni” în care se referă la Dumnezeu în slujbele Bisericii, unele care să fie „neutre de gen”.

Episcopul de Lichfield, Michael Ipgrave, a recunoscut că ierarhia „ia în calcul folosirea limbajului pe bază de gen cu referire la Dumnezeu de câțiva ani”.

Detaliile acestei ipoteze au ieșit la iveală în documentele Comisiei Liturgice, care pregătește documentele pentru Sinodul General al Bisericii Anglicane, programat în această săptămână.

Susținătorii acestei măsuri susțin că referința la „Tată” ar putea aduce aminte unora despre experiențele negative cu proprii tați și ar fi de evitat. Opozanții, afirmă că deși Dumnezeu nu are gen, termenii nu sunt interschimbabili, iar „Tată” nu poate fi înlocuit „Mamă” sau de „Părinte”.

„Faptul că Dumnezeu este numit Tată nu poate fi schimbat prin folosirea termenului de Mamă, fără a-i schimba sensul, așa cum nu poate fi folosit nici termenul neutru de „Părinte”. Tații și mamele nu sunt interschimbabili și relaționează diferit cu copiii lor”, a spus Ian Paul, teolog și membru al Sinodului.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Angliei a spus că discuția „nu este nouă”. El a precizat că nu există niciun plan pentru a „revizui sau aboli actualele liturghii autorizate și nicio astfel de schimbare nu poate avea loc fără modificarea legislației”.

Un sondaj de opinie găzduit de The Telegraph arată că majoritatea absolută a cititorilor sunt împotriva schimbării rugăciunii „Tatăl Nostru”.

Important de precizat este că această rugăciune a fost transmisă, în acestă formă, chiar de Mântuitorul Iisus Hristos, adică exact ce-ar trebui să constituie centrul învățăturii creștine.

Aceste discuții apar în contextul „liberalizării” tot mai pronunțate a Bisericii Angliei. Recent, mari controverse au izbucnit după ce o parte dintre episcopi au amenințat cu ruperea de Biserica Anglicană dacă aceasta „va binecuvânta uniunile între persoane de același sex”.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. APORPOS,APROPS DE “rugăciunea”
    -la diigi/rds pe egp, “programul electronic”

    1.”film de ațiune”
    2.”film de acșiune”,

  2. Atotputernicul nu e un om. Faptul că vrem să il identificăm cu ceva ce putem ințelege vine doar din micimea puterilor noastre.

  3. Anglia nu mai are de mult biserica. Nu e de mirare ce probleme anticrestine ii preocupa. Numai o minte bolnava isi pune asemenea probleme. Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate