ACTUALITATE Biserica Angliei cere scuze homosexualilor pentru „răul și suferința” provocată. Presa speculează...

Biserica Angliei cere scuze homosexualilor pentru „răul și suferința” provocată. Presa speculează că e primul pas spre acceptarea căsătoriilor unisex

Biserica Angliei a cerut iertare comunității LGBT pentru „răul și suferințele” cauzate, scrie Daily Mail, precizând că este o mutare ce ar putea deschide calea pentru recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex.

Liderii acestei instituții au promis că vor lua o decizie în maximum doi ani în ceea ce privește regula conform căreia relațiile sexuale între persoane de același sex constituie un păcat.

Un grup condus de către Episcopul/Episcopeasa Londrei, Sarah Mullally (foto), a fost însărcinat să găsească „o cale prin care Biserica să meargă înainte în relație cu identitatea umană, sexualitatea, relațiile și mariajul”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

De asemenea, Biserica a produs o carte de 480 de pagini, acompaniată de filme, podcasturi și cursuri educaționale pentru a a explora problema.

În introducere, Arhiepiscopul Welby a spus că Bisericii Anglicane ar trebui să-i fie rușine pentru „suferința” pe care le-a cauzat-o homosexualilor.

„Din momentul în care începem să luăm în considerare problemele legate de identitate sexuală și comportament, trebuie să fim conștienți de răul imens și suferința care a fost cauzată acolo unde discuțiile despre adevăr, sfințenie și ucenicie a fost mânuită cu asprime și cu folosită ca un balsam vindecător. Fiecare cuvânt pe care-l folosim, inclusiv cele din această introducere, în ciuda grijii de care dăm dovadă, poate cauza suferință, în special persoanelor LGBTI+. Am cauzat și continuăm să cauzăm suferință nenecesară. Pentru asemenea, fiecare dintre noi și Biserica colectiv, ar trebui să ne fie rușine și să ne căim. Ca și arhiepiscopi, ne pare foarte rău că am participat la așa ceva”, a scris liderul Bisericii Anglicane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Anglicanii sunt divizați asupra homosexualității, atunci când Sinodul a votat pentru a întări învățătura conform căreia relațiile homosexuale sunt păcat. În acest an, episcopii au restatuat faptul că relațiile sexuale trebuie să aibă loc doar în interiorul căsătoriei, iar parteneriatele civile ar trebui să fie „prietenii cu abstinență sexuală”.

În legea britanică, căsătoriile între persoane de același sex au fost introduse în 2004, iar parteneriatele civile în 2005. Dar instituțiile religioase au opțiunea legală de a nu admite astfel de căsătorii.

Unii dintre episcopi spun că vremea este „coaptă” pentru „dezvoltarea” doctrinei mariajului. Discuțiile sunt așteptate să se termine anul viitor, iar concluziile vor fi aduse în fața Sinodului în 2022. Deliberările Sinodului anglican sunt, de-obicei, îndelungate și chiar dacă ar accepta căsătoriile homosexuale, ar putea însemna că anunțul ar veni în 2025, scrie Daily Mail.

Jayne Ozanne, un activist cunoscut pentru persoanele LGBT și fostă membră a consiliului episcopilor a salutat declarațiile liderilor Bisericii Anglicane, dar a precizat că nu sunt suficiente.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate