joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEBiserica Angliei cere scuze homosexualilor pentru „răul și suferința” provocată. Presa speculează...

Biserica Angliei cere scuze homosexualilor pentru „răul și suferința” provocată. Presa speculează că e primul pas spre acceptarea căsătoriilor unisex

Biserica Angliei a cerut iertare comunității LGBT pentru „răul și suferințele” cauzate, scrie Daily Mail, precizând că este o mutare ce ar putea deschide calea pentru recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex.

Liderii acestei instituții au promis că vor lua o decizie în maximum doi ani în ceea ce privește regula conform căreia relațiile sexuale între persoane de același sex constituie un păcat.

Un grup condus de către Episcopul/Episcopeasa Londrei, Sarah Mullally (foto), a fost însărcinat să găsească „o cale prin care Biserica să meargă înainte în relație cu identitatea umană, sexualitatea, relațiile și mariajul”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

De asemenea, Biserica a produs o carte de 480 de pagini, acompaniată de filme, podcasturi și cursuri educaționale pentru a a explora problema.

În introducere, Arhiepiscopul Welby a spus că Bisericii Anglicane ar trebui să-i fie rușine pentru „suferința” pe care le-a cauzat-o homosexualilor.

„Din momentul în care începem să luăm în considerare problemele legate de identitate sexuală și comportament, trebuie să fim conștienți de răul imens și suferința care a fost cauzată acolo unde discuțiile despre adevăr, sfințenie și ucenicie a fost mânuită cu asprime și cu folosită ca un balsam vindecător. Fiecare cuvânt pe care-l folosim, inclusiv cele din această introducere, în ciuda grijii de care dăm dovadă, poate cauza suferință, în special persoanelor LGBTI+. Am cauzat și continuăm să cauzăm suferință nenecesară. Pentru asemenea, fiecare dintre noi și Biserica colectiv, ar trebui să ne fie rușine și să ne căim. Ca și arhiepiscopi, ne pare foarte rău că am participat la așa ceva”, a scris liderul Bisericii Anglicane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Anglicanii sunt divizați asupra homosexualității, atunci când Sinodul a votat pentru a întări învățătura conform căreia relațiile homosexuale sunt păcat. În acest an, episcopii au restatuat faptul că relațiile sexuale trebuie să aibă loc doar în interiorul căsătoriei, iar parteneriatele civile ar trebui să fie „prietenii cu abstinență sexuală”.

În legea britanică, căsătoriile între persoane de același sex au fost introduse în 2004, iar parteneriatele civile în 2005. Dar instituțiile religioase au opțiunea legală de a nu admite astfel de căsătorii.

Unii dintre episcopi spun că vremea este „coaptă” pentru „dezvoltarea” doctrinei mariajului. Discuțiile sunt așteptate să se termine anul viitor, iar concluziile vor fi aduse în fața Sinodului în 2022. Deliberările Sinodului anglican sunt, de-obicei, îndelungate și chiar dacă ar accepta căsătoriile homosexuale, ar putea însemna că anunțul ar veni în 2025, scrie Daily Mail.

Jayne Ozanne, un activist cunoscut pentru persoanele LGBT și fostă membră a consiliului episcopilor a salutat declarațiile liderilor Bisericii Anglicane, dar a precizat că nu sunt suficiente.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE