marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEBiserica Angliei a decis să binecuvânteze „căsătoriile” LGBT. Arhiepiscopul de Canterbury: Biserica...

Biserica Angliei a decis să binecuvânteze „căsătoriile” LGBT. Arhiepiscopul de Canterbury: Biserica Angliei va primi cu bine, public, cu bucurie și fără rezerve cuplurile de același sex

Biserica Anglicană se va ruga lui Dumnezeu ca să binecuvânteze așa-zisele „căsătorii” între persoanele de același sex, după ce Sinodul instituției a votat în acest sens, informează siteul oficial al instituției.

Joi, sinodul general a votat în favoarea acestei decizii, preoții având, acum, puterea de a binecuvânta aceste uniuni. Cei care s-au predat primii au fost episcopii, care în majoritate absolută au votat pentru LGBT: doar patru s-au opus.

Mult mai strânsă a fost lupta în camerele inferioare ale Sinodului: în Camera clericilor, scorul a fost 111 la 85 pentru LGBT și trei abțineri, în timp ce în Camera Laicilor, rezultatul a fost 103 la 92 pentru activiști.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liderul Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby (foto), a declarat că „pentru prima oară, Biserica Angliei va primi cu bine, public, cu bucurie și fără rezerve cuplurile de același sex în biserică”.

El a precizat, totuși, că se va respecta decizia celor care nu vor dori să „binecuvânteze” asemenea uniuni. „Dar mai presus de toate, ne vom ruga, așa cum Iisus însuși s-a rugat, pentru unitatea acestei Biserici și ca să ne iubim unii pe alții”, a zis el.

Decizia vine pe fondul dezbaterilor, în aceeași instituție, despre renunțarea la fraza „Tatăl Nostru” din Rugăciunea cu același nume.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Sincer ma intreb de ce cuplurile de acelasi sex vor sa se cunune religios. Ca astia inversionisti nu prea au treaba cu credinta in Dumnezeu. Ca daca ar avea un minim habar despre credinta ar realiza ca nu ti se iarta pacatele daca schimbi tu regulile. Doar Dumnezeu poate schimba ceva in ceea ce ne-a lasat noua. El si doar El. Daca cineva schimba regulile lasate de Dumnezeu pacatuieste grav. Sa te crezi indreptatit sa schimbi ce a lasat Dumnezeu e incalificabil. Probabil ca e si dovada de prostie. Se stie ca diavolul exceleaza mai mult in ispita decat in inteligenta. El de fapt doreste sa ocupe tot ceea ce ne apartine. Si nu se opreste din dorinta de acaparare pentru ca nu poate. Asa e construit, fara limita in ispita si acaparare. Nu poti trai impreuna cu diavolul decat daca ii dai acces la tot ce ai. Si daca ii dai acces la tot devii diavol. E ca si cand ai primii in casa pe unii bolnavi de gripa virala si nu iti trece prin cap ca e doar o problema de timp pana te vor imbolnavii si pe tine.

  2. O pseudobiserică invitată de regele curvar care a vrut 7 neveste și și a tras biserica lui personală , după care au ucis catolici până ce au reușit să o impună. Popor superior și bogat la care se închină ioropeiștii. Model de diemocrație, au masacrat catolicii scoțieni și irlandezi precum și milioane de indieni, amerindieni etc. Totuși proștii se închină și ii consideră mega civilizați…

    vă mirați că inversează Biblia pentru sex? Eu nu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE