ACTUALITATEBill Gates sprijină un plan în valoare de 1 miliard de dolari...

Bill Gates sprijină un plan în valoare de 1 miliard de dolari care ar supraveghea Pământul cu sateliți video

Bill Gates, alături de gigantul japonez de tehnologie Softbank, sprijină o companie din Washington să lanseze o rețea de sateliți video care vor acoperi Pământul, pentru a transmite imagini în direct despre planeta noastră, potrivit publicației The Telegraph, citate de Forbes România.

Compania EarthNow intenționează să lanseze 500 de sateliți ce urmează a acoperi atmosfera Terrei, pentru a transmite imagini live cu doar o secundă de întârziere.

EarthNow are sediul la Washington și are susținerea gigantului francez Airbus, a conglomeratului japonez Softbank și a omniprezentului Gates.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat, citat de The Telegraph, că „obiectivul nostru este simplu; vrem să le oferim oamenilor transmisiuni cu Pământul în timp real.”

Hannigan a declarat pentru Wall Street Journal că întregul cost al proiectului se poate ridica la 1 miliard de dolari, deși companiile nu au dezvăluit valoarea investiției. Hannigan a spus că prima finanțare pe care o vor primi va acoperi etapa de planificare a proiectului.

Unele dintre aplicații vor include servicii destinate atât guvernelor, cât și clienților comerciali, precum și urmărirea pescuitului ilegal, a sistemelor meteorologice sau monitorizarea migrațiilor naturale. EarthNow a spus că, de asemenea, va permite vizualizarea live a transmisiunilor pe smartphone sau tabletă.

„Credem că posibilitatea de a vedea și de a înțelege Pământul în direct și fără nicio perdea ne va ajuta pe toți să apreciem mai bine și, în final, să avem grijă de singura noastră casă”, a mai spus Hannigan.

Bill Gates este cunoscut pentru preocuparea constantă pe care o are cu „salvarea” planetei: de la investițiile în vaccinuri, la reducerea poluării prin consumul de carne artificială și stoparea încălzirii globale prin blocarea razelui Soarelui.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate