luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEBiletele de tren CFR se scumpesc de la 1 iulie, pe fondul...

Biletele de tren CFR se scumpesc de la 1 iulie, pe fondul creșterii prețurilor la energie, combustibil și piese. Cât costă acum călătoriile?

CFR Călători anunță schimbări de prețuri pentru bilete începând cu 1 iulie, drept consecință a creșterii prețurilor la energie și combustibil și pentru a echilibra activitatea economică a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România, potrivit unui comunicat oficial al companiei.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Măsura vine în sprijinul redresării și echilibrării activității economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creșterii prețurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Facilitățile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare și după aplicarea prevederilor OMT, menținându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiștilor, a reducerii 50% la abonamentele și biletele pentru studenți, a gratuității la abonamentele și biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menține și ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicația disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din stații), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.”, se arată în textul publicat de CFR Călători.

Exemple tarife de transport (înainte, respectiv după 1 iulie 2022):

sursă foto: captură de ecran/ cfrcalatori.ro

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate