marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEBiden s-a răzgândit: SUA anunță că va trimite Ucrainei sistemele de rachete...

Biden s-a răzgândit: SUA anunță că va trimite Ucrainei sistemele de rachete HIMARS. Pe de altă parte, președintele spune că războiul se va încheia prin negocieri

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat prin intermediul unui articol publicat în NY Times, că țara sa va trimite sisteme avansate de rachete pentru forțele armate ale Ucrainei.

În articol, președintele american a menționat că războiul din Ucraina se va încheia doar la negocieri și în acest caz, Kiev-ul trebuie să fie „în cea mai bună poziție”.

„Am decis să vom oferi ucrainenilor sisteme de rachete și muniții mai avansate care le vor permite să lovească ținte cheie, cu mai multă precizie, pe câmpul de luptă”, a scris Biden.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sistemele despre care este vorba poarta denumirea de HIMARS, care este abrevierea de la Sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, și vor permite forțelor ucrainene să lovească trupele rusești de la peste 77 de kilometri, adică mult peste capacitatea actualelor arme din arsenalul Kiev-ului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe de altă parte, Biden a scris că nu dorește escaladarea conflictului astfel încât să se ajungă la război NATO – Rusia, nici căderea lui Putin de la putere sau implicarea directă a forțelor SUA în conflict.

În premieră, Biden a scris că „nu vrem să prelungim conflictul doar ca să inducem suferință Rusiei”. Afirmația vine în contradicție cu declarațiile propriului său șef de la Apărare, Gen. Lloyd Austin III.

Șeful Pentagonului afirmase în aprilie că scopul SUA este de „a ajuta Ucraina cu arme până va vedea Rusia atât de slăbită până în punctul în care să nu mai poată face ce a făcut în Ucraina”.

Mai mult, Biden a notat că „nu încurajăm sau împuternicim Ucraina să lovească peste granițele sale”.

Poziția privind trimiterea de rachete vine la câteva zile după ce același Biden spusese reporterilor americani că „nu vom trimite Ucrainei sisteme avansate de rachete”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare prostie e sa crezi ca slabind rusia vei avea vreun beneficiu. Abia cand vor fi slabiti maxim vor musca letal prin arme nucleare si tot tacamul, pe principiul daca tot e sa nergem la groapa, sa mergem impreuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate