ACTUALITATEBerliner Zeitung: Merkel amenință cu consecințe pe cei care refuză vaccinarea

Berliner Zeitung: Merkel amenință cu consecințe pe cei care refuză vaccinarea

În interviul acordat postului ARD la oră maximă audiență, Angela Merkel a declarat că în cazul celor care nu se vaccinează „trebuie, poate, să facem diferențe”, scrie Berliner Zeitung.

Interviul s-a concentrat pe dezastrul campaniei de vaccinare din Germania, cu referire la haosul privind achiziția și distribuția vaccinurilor. Printre altele, Merkel a vorbit și despre vaccinarea voluntară. Merkel a avertizat că cei care nu se vor vaccina vor trebui să ia în calcul posibile consecințe. „Atunci va trebui să facem diferențe și să spunem: cine nu vrea acest lucru, acela nu va putea face anumite lucruri” – deși nu a menționat ce fel de restricții ar putea fi vorba.

Se discută deja dacă cei vaccinați ar trebui să se bucure de anumite privilegii. Criticii vorbesc despre o obligație de vaccinare introdusă pe ușa din spate, în timp ce guvernul federal a subliniat că nu va fi vorba despre obligația vaccinării. Dar EU dezbate actualmente oportunitatea introducerii unui pașaport vaccinal. Celor nevaccinați li s-ar limita astfel libertatea de circulație. În plus, accesul lor în anumite locuri sau la anumite servicii ar putea fi refuzat, spun criticii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

De exemplu, șeful serviciului internațional Ticket-Service CST Eventim a anunțat că va condiționa accesul la concerte sau evenimente de o vaccinare anti-corona. „Ne-am setat sistemul astfel încât acesta să poată citi și un permis de vaccinat”, a declarat Klaus-Peter Schulenberg într-un interviu pentru Wirtschaftswoche. Compania aeriană IATA vrea să introducă de asemenea un pașaport de călătorie care poate să salveze și date privitoare la testul corona sau dovada vaccinării, spunea șeful IATA, Alexandre de Juniac, la jumătatea lunii decembrie în Geneva. Scopul ar fi ca pasagerii și controlul vamal să nu mai efectueze controlul. Pentru a preveni contaminări, nu s-ar mai schimba documente sau hârtii între călători și controlori.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...