joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEBerliner Zeitung: Merkel amenință cu consecințe pe cei care refuză vaccinarea

Berliner Zeitung: Merkel amenință cu consecințe pe cei care refuză vaccinarea

În interviul acordat postului ARD la oră maximă audiență, Angela Merkel a declarat că în cazul celor care nu se vaccinează „trebuie, poate, să facem diferențe”, scrie Berliner Zeitung.

Interviul s-a concentrat pe dezastrul campaniei de vaccinare din Germania, cu referire la haosul privind achiziția și distribuția vaccinurilor. Printre altele, Merkel a vorbit și despre vaccinarea voluntară. Merkel a avertizat că cei care nu se vor vaccina vor trebui să ia în calcul posibile consecințe. „Atunci va trebui să facem diferențe și să spunem: cine nu vrea acest lucru, acela nu va putea face anumite lucruri” – deși nu a menționat ce fel de restricții ar putea fi vorba.

Se discută deja dacă cei vaccinați ar trebui să se bucure de anumite privilegii. Criticii vorbesc despre o obligație de vaccinare introdusă pe ușa din spate, în timp ce guvernul federal a subliniat că nu va fi vorba despre obligația vaccinării. Dar EU dezbate actualmente oportunitatea introducerii unui pașaport vaccinal. Celor nevaccinați li s-ar limita astfel libertatea de circulație. În plus, accesul lor în anumite locuri sau la anumite servicii ar putea fi refuzat, spun criticii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

De exemplu, șeful serviciului internațional Ticket-Service CST Eventim a anunțat că va condiționa accesul la concerte sau evenimente de o vaccinare anti-corona. „Ne-am setat sistemul astfel încât acesta să poată citi și un permis de vaccinat”, a declarat Klaus-Peter Schulenberg într-un interviu pentru Wirtschaftswoche. Compania aeriană IATA vrea să introducă de asemenea un pașaport de călătorie care poate să salveze și date privitoare la testul corona sau dovada vaccinării, spunea șeful IATA, Alexandre de Juniac, la jumătatea lunii decembrie în Geneva. Scopul ar fi ca pasagerii și controlul vamal să nu mai efectueze controlul. Pentru a preveni contaminări, nu s-ar mai schimba documente sau hârtii între călători și controlori.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE