ACTUALITATE Legendara navă de explorări arctice Belgica, cu care Emil Racoviță a fost...

Legendara navă de explorări arctice Belgica, cu care Emil Racoviță a fost în Antarctica în 1898, va fi refăcută în totalitate

Nava „Belgica” folosită pentru explorări arctice la sfârșit de secol XIX și început de secol XX, va fi refăcută în portul Anvers, în cadrul unui proiect social care folosește voluntari și deținuți de la închisorile din jur, informează TVR.

Belgica a fost folosit la explorarea antarctică din 1898, la care a participat și savantul român Emil Racoviţă.

Rezultatele cercetărilor au adus o contribuție imensă la cunoaşterea zonelor cu condiţii extreme de pe pământ. Nava a eșuat în apele Norvegiei la începutul secolului XX.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Din portul Anvers, la 23 august 1897, își ridica ancora luând drumul spre Antarctica, vasul ”Belgica”, sub comanda căpitanului Adrien de Gerlache. Echipajul navei era format din 19 oameni, dintre care numim pe primul ofițer Roald Admunsen – însărcinatul cu probleme de oceanografie și geologie. Polonezul Henryk Arctowski cu asistentul său Dobrovodski urmau să studieze problemele de meteorologie iar americanul Frederick Cook urma să fie medicul echipajului și însărcinat cu observarea fenomenelor magnetice.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Emile Danco trebuia să urmărească evoluțiile geofizice, astronomice. Românul Emil Racoviță avea ca misiune documentarea florei și faunei. Această expediție nu urmărea atingerea de recorduri depășind o anumită latitudine, ci dorea cerecetarea ținuturilor antarctice. Pe vas se găsea câte un laborator de meteorologie, oceanografie, geologie și biologie. În laboratorul de biologie va lucra neobosit eminentul savant român Emil Racoviță, după cum își aminteau colegii de expediție, relatează Istorie pe scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite