Nava „Belgica” folosită pentru explorări arctice la sfârșit de secol XIX și început de secol XX, va fi refăcută în portul Anvers, în cadrul unui proiect social care folosește voluntari și deținuți de la închisorile din jur, informează TVR.
Belgica a fost folosit la explorarea antarctică din 1898, la care a participat și savantul român Emil Racoviţă.
Rezultatele cercetărilor au adus o contribuție imensă la cunoaşterea zonelor cu condiţii extreme de pe pământ. Nava a eșuat în apele Norvegiei la începutul secolului XX.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Din portul Anvers, la 23 august 1897, își ridica ancora luând drumul spre Antarctica, vasul ”Belgica”, sub comanda căpitanului Adrien de Gerlache. Echipajul navei era format din 19 oameni, dintre care numim pe primul ofițer Roald Admunsen – însărcinatul cu probleme de oceanografie și geologie. Polonezul Henryk Arctowski cu asistentul său Dobrovodski urmau să studieze problemele de meteorologie iar americanul Frederick Cook urma să fie medicul echipajului și însărcinat cu observarea fenomenelor magnetice.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media
Emile Danco trebuia să urmărească evoluțiile geofizice, astronomice. Românul Emil Racoviță avea ca misiune documentarea florei și faunei. Această expediție nu urmărea atingerea de recorduri depășind o anumită latitudine, ci dorea cerecetarea ținuturilor antarctice. Pe vas se găsea câte un laborator de meteorologie, oceanografie, geologie și biologie. În laboratorul de biologie va lucra neobosit eminentul savant român Emil Racoviță, după cum își aminteau colegii de expediție, relatează Istorie pe scurt.