ACTUALITATEBelgia permite fiecărei persoane să aibă un „amic de îmbrățișări” în carantină....

Belgia permite fiecărei persoane să aibă un „amic de îmbrățișări” în carantină. Cei singuri pot avea chiar doi, dar nu în același timp

Belgia îmblânzește restricția prin care a interzis vizitele private și permite fiecărei persoane să aibă un așa numit „amic de îmbrățișări” pe perioada carantinei.

Guvernul permite astfel fiecărei persoane să se întâlnească și cu altcineva în afara persoanelor cu care locuiește, scrie Corriere della Sera, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, aceasta este o noutate permisă pentru a ajuta oamenii să facă față celui de-al doilea lockdown din Belgia, care a început pe 2 noiembrie și va continua până pe 13 decembrie. Se numește „knuffelcontact” și înseamnă „amic de îmbrățișări”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Scopul lockdonwn-ului fiind reducerea la minim a contactului fizic, spune premierul Alexander De Croo, întâlnirile cu „knuffelcontacts” au reguli precise:

„Fiecare membru al familiei are dreptul la un însoțitor. Familiile îi pot invita acasă pe rând și, atunci când este prezent un amic de alint, nu se pot primi alte vizite. Același lucru este valabil și pentru cei care trăiesc singuri. Pe lângă partenerul de alint, pot invita o altă persoană, dar niciodată două în același timp”, precizează sursa citată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...