ACTUALITATEUPDATE | Bătrân, trântit la pământ de Jandarmi pe motiv că nu...

UPDATE | Bătrân, trântit la pământ de Jandarmi pe motiv că nu ar fi purtat mască. MApN neagă că victima ar fi ofițer MApN

ACTUALIZARE 20:23 Reprezentanții MApN anunță că bărbatul imobilizat sâmbătă de jandarmi nu este ofițer în rezervă. Precizarea vine după ce bărbatul a participat la o manifestare la Palatul Parlamentului și a refuzat să poarte mască și să fie legitimat. Înainte de a fi imobilizat, el a spus că este ofițer de armată.

Reprezentanții MApN susțin că bărbatul nu figurează în evidențele MApN ca ofițer în rezervă.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, au anunțat cei de la MApN.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bărbat în vârstă, care susține că ar fi ofițer în rezervă al Armatei Române, a fost imobilizat sâmbătă seară și trântit la pământ pe motiv că nu s-ar fi identificat și că nu ar fi respectat „recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice”, informează Pro TV.

Imaginile au făcut deja un milion de vizualizări, iar bătrânul în cauză se recomandă a fi ofițer în rezervă al Armatei. Pe filmare se vede cum acesta merge pe trotuar, este acostat de jandarmi, după care are loc o discuție în contradictoriu. Acesta se îndepărtează, iar jandarmii se duc să-l oprească înainte să traverseze, iar apoi îl trântesc la pământ și-l bagă în dubă.

„Chiar în fața Parlamentului, un ofițer în rezervă al Armatei Române a fost agresat, trântit la pământ, călcat în picioare și dus la dubă de către câțiva jandarmi care au făcut de râs Jandarmeria Română prin modul abuziv în care s-au comportat”, este descrierea la videoclipul postat de Federația Românilor de Pretutindeni.

Jandarmeria susține că bătrânul nu a vrut să prezinte actele și ar fi refuzat să poarte mască în timpul unei adunări anterioare.


„În legătură cu incidentul care a avut loc astăzi, 20 februarie a.c. în jurul orei 18.30, în care jandarmii au imobilizat un bărbat care a refuzat să comunice datele necesare în vederea stabilirii identității și l-au condus la secția de poliție, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

1. Conducerea unității a dispus verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectarea procedurilor.

2. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional.

3. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.”

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • MApN

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...