miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEBătălia pentru CCR | Cine este propunerea AUR: Ioan Sabău-Pop, prof. universitar,...

Bătălia pentru CCR | Cine este propunerea AUR: Ioan Sabău-Pop, prof. universitar, membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial, avocat care a câștigat zeci de mii de hectare de teren pentru statul român

Partidele politice au făcut nominalizările pentru postul vacant de judecător al Curții Constituționale, așa cum R3media anunța anterior.

Mai toată lumea s-a concentrat pe nominalizările făcute de PSD, fostul procuror Bogdan Licu și USR, fostul judecător Cristi Dănileț.

R3media vă prezintă biografia candidatului nebăgat în seamă, propunerea AUR, Ioan Sabău – Pop.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Ioan Sabău – Pop (foto) este unul dintre cei mai importanți specialiști în drept din România. A absolvit Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1973. După absolvirea facultății a fost judecător timp de 24 de ani, la Judecătoria Miercurea-Ciuc, Judecătoria Târgu-Mureș, Tribunalul Mureș, Curtea de Apel Târgu-Mureș.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

A fost vicepreședintele Tribunalului Mureș și președinte al Secției civile în cadrul Tribunalului Mureș în perioada 1993-1995.

După aproape un sfert de secol de judecător, Ioan Sabău – Pop devine doctor în drept civil, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu teza de doctorat „Modurile de dobândire a dreptului de proprietate în contextul actual al legislației românești”.

În paralel, din 1991 începe activitatea didactică. Mai întâi este Lector universitar asociat la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, Facultatea de Drept, susținând cursuri si seminarii la disciplinele Istoria dreptului românesc; Drept civil. Drepturile reale; Drept civil. Contracte; Drept civil. Succesiuni.

Din 1998 și până în 2002, a fost cadru didactic titular, Lector universitar, la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș. Din 2002 este conferențiar universitar la Universitatea „Petru Maior” din Târgu – Mureș, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative.

Din 1994 este arbitru comercial la Curtea de arbitraj de pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Mureș.

Din 1997 este avocat. În 2007 a devenit Master în Drept și Relații Internaționale, titlu obținut la Universitatea de Vest din Arad.

Pe lângă experiența academică, judecătorească și juridică, profesorul Ioan Sabău – Pop are și o reputație impecabilă, spre deosebire de contracandidații săi pentru un post la Curtea Constituțională a României.

Mai mult decât atât, Ioan Sabău – Pop și-a dedicat zeci de ani de viață luptei în instanță pentru recuperarea terenurilor și pădurilor care au fost retrocedate în mod fraudulos. Conform informațiilor obținute de R3media, prin demersurile sale, profesorul Sabău – Pop a obținut zeci de mii de hectare de teren, care fuseseră luate ilegal din patrimoniul statului român.

Spre comparație, propunerea USR, Cristi Dănileț a fost exclus din magistratură pentru comportament incompatibil cu demnitatea de judecător. Acesta este cunoscut pentru declarațiile controversate și partizanatul politic evident. Mai mult, asociația lui Dănileț este una dintre susținătoarele legalizării canabisului în România.

Despre Bogdan Licu, propunerea PSD, se pot spune multe. Este acuzat de triplu plagiat, a împrumutat bani de la afaceriști controversați și a absolvit celebrul Colegiu Naţional de Apărare și la Colegiul Superior de Siguranţă Naţională.

Licu a fost membru al masoneriei, din 2003 până în 2012, când ar fi demisionat, conform propriilor declarații.

Bogdan Licu apare într-un film pe Youtube de acum 15 ani în care participă la un ritual masonic (vezi aici la minutul 5:30), alături de fostul șef al Fiscului Sorin Blejnar (aflat acum în pușcărie pentru corupție) și de fostul șef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituției din SRI, generalul Ovidiu Soare, condamnat și el în 2013 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție (detalii aici).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE