duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMarea Britanie | Un studiu îi pune la zid pe bărbații albi...

Marea Britanie | Un studiu îi pune la zid pe bărbații albi bogați, pentru că „sunt cei mai mari poluatori“ ai țării, deși ei sunt locuitorii nativi din regat

Bărbații albi bogați sunt cei mai mari poluatori de transport din Marea Britanie, potrivit The Guardian.

O nouă cercetare a examinat emisiile din transport în funcție de venit, gen, locație, etnie și vârstă. Studiul îi pune la zid pe bărbații albi bogați din zonele rurale. Aceștia sunt, potrivit cercetării, cei mai mari emițători de gaze de încălzire a climei din Regatul Unit.

Cei mai bogați 0,1% din Marea Britanie emit de 22 de ori mai mult decât cei cu venituri mici. De asemenea, emit de 12 ori mai mult decât media în transporturi.

Datele arată că veniturile sunt direct legate de nivelurile de mobilitate. Oamenii care câștigă mai mult de 100.000 de lire sterline călătoresc în medie cel puțin dublul față de cei cu venituri sub 30.000 de lire sterline.

Studiul a mai constatat că bărbații sunt responsabili pentru mai multe emisii decât femeile. Emisiile din zboruri sunt produse cel mai mult de cei cu vârste între 25 și 35 de ani. Cei peste 65 de ani zboară cel mai puțin. Transportul rutier privat atinge vârfuri la vârsta mijlocie. Cele mai multe emisii anuale sunt produse de persoanele cu vârsta între 49 și 65 de ani. Emisiile din transportul public sunt cele mai mari în rândul tinerilor. Ele scad la persoanele în vârstă.

Bărbații albi sunt cei mai mari poluatori

Studiul a defalcat emisiile între „britanici albi” și „britanici non-albi”. S-a constatat că pe cap de locuitor, oamenii albi au tendința să emită mai mult prin zboruri și transportul privat și puțin mai puțin decât oamenii non-albi în transportul public.

În Marea Britanie, transportul este acum cea mai mare sursă de emisii. Raportul solicită guvernului să îmbunătățească rapid transportul public, să stimuleze călătoriile active și să accelereze tranziția la vehiculele electrice.

De asemenea, solicită noi taxe pentru avioanele private și reintroducerea interdicției din 2030 pentru vehiculele pe benzină și diesel.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE