sâmbătă, iunie 15, 2024
OPINIIBanditism austriac. Scurt rechizitoriu despre ,,prietenia” lor

Banditism austriac. Scurt rechizitoriu despre ,,prietenia” lor

Recenta poziție a șefului diplomației de la Viena, Gerhard Karner, în privința intrării noastre în Schengen, mă determină să vă scriu câte ceva despre „prietenii austrieci”.

O scriu ca simplu țăran român și trebuie să mă credeți că „pasiunea” mea pentru relațiile cu ei m-a împins să trudesc la o teză de doctorat la Universitatea din București. Austria e o țară de sate și doar câteva orășele, iar beleaua nu e la poporul de jos, ci la ăia cu semeție, de sus.

Băi nenea Gerhard, aș da un extemporal la istorie cu tine, dar nu te țin brăcinarii. Să vezi cât bine v-am făcut noi și câte siluiri voi.

Când v-am admirat capitala, io cu un ochi am plâns, pentru că în palatele voastre grandoman-nesimțite am văzut și aurul Roșiei Montane și dările iobagilor, și biciul stăpânului și lacrimile strămoșilor mei și omorurile pe care le-ați săvârșit.

De ce vă comportați în halul ăsta, băi excelența voastră? Păi Eminescu a scris mult despre firea voastră și faptele de ocară, dar noi nu ne-am deșteptat nici acum. Unii.
Așa se întâmplă cu facerea de bine… Așa e când în loc să-i iei de guler și să-i izgonești, te pleci slugarnic în fața lor.

Ne-ați luat negoțul, ne-ați luat pe nimica toată cea mai mare și mai bănoasă firmă, Cloșca cu puii de aur (Petrom) și bancă (BCR), ne-ați belit pădurile… Ce mai vreți, bă? Aerul pe care-l respirăm?

Românii v-au zis în general nemți, și la germani și la austrieci.

Dacă ministerul nostru de externe pregătește castrați, integrați în absolut și de ăia care plimbă în gură „prietenia între popoare”, voi vă trimiteți emisarii împărtășiți la Hofburg și Schonbrunn: tăioși, executanți, șireți, nemiloși.

Știai că papa Grigore al IX-lea, la 1234 scria și iscălea că voi și ungurii locuiți „printre români”? Adică în marea masă autohtonă, erați și voi, venetici cu pretenții și apucături de stăpâni.

Știai băi neamțule că Viteazul a venit la împăratul vostru la 23 februarie 1601, când se mutase la Praga, să vă ceară să vă țineți cuvântul, adică să îl ajutați cu bani în războiul contra păgânilor? Că noi eram pavăză. Iar voi drept răsplată, l-ați dat călăului. Vânzătorilor ce sunteți.

La 1601 un Habsburg a dat porunca de asasinare a celui mai strălucit viteaz: Mihai. Nu v-a plăcut de Măria Sa, că a fost perfect vertical și războinic, nu glugă de coceni cum vă place vouă la nebunie.

În Transilvania, pentru români venirea voastră și a ungurilor a însemnat să schimbe jugul de lemn, turcesc, că ăla de fier, nemțesc, adică tot un drac.

Un veac mai spre vremurile de acum, pentru că ungurii cu care făcuserăți cartel (ca acum!) trecuseră la alte credințe, reformate chipurile, i-ați silit pe românii majoritari în Transilvania, cu promisiuni mincinoase și prin crimă, să treacă la papistași. Și așa a apărut uniația, la 1700. Din pricina voastră și a bozgorilor au plecat în bejanie strămoșii mei din Țara Făgărașului. Ați dat cu tunul în sute de biserici strămoșești, prin coada voastră de topor, generalul baron Nicolae Bucow! În munții Apuseni, la poalele Trăscăului, ați umplut cu fân bisericuța veche de aproape juma de veac și i-ați dat foc. Credeți-mă că am făcut monografia Râmeților și-am văzut lacrimile neuscate pe obrajii moților și mocanilor.

Ați ucis la Kuffstein pe Sfinții Martiri sibieni, Oprea Miclăuş din Săliştea Sibiului, Moise Măcinic din Sibiel şi Ioan din Galeş. Și nici azi nu știm unde le-ați aruncat oasele și poate va rândui Dumnezeu să-i găsim.

În 1775 ați rupt Bucovina – adică bucata de pământ unde zăceau oasele lui Dragoș Vodă și ale lui Petru Rareș – și ați încercat să anexați Oltenia (unde mai fuseserăți opresori!), tot prin înțelegere cu otomanii.

În 1777 acești cruzi vrăjmași ai noștri dintotdeauna s-au înțeles cu turcii și ne-au asasinat voievodul Moldovei, pe Grigore Ghica (foto). Păi trimisul vostru la Constantinopol îi scria cancelarului Kaunitz despre domnul Moldovei „că acest caracter nu cedează și nu se pleacă, el va urmări întotdeauna reîntregirea patriei sale, fie prin război, fie prin diplomație, de aceea trebuie înlăturat!” L-ați decapitat și l-ați aruncat pe câmp. Austria a fost tâlharul prins în flagrant delict, care a trecut la next level, la omor!

V-am respectat și prima legație a României independente va fi înființată la Viena, în toamna lui 1878.

Tu știi că la asasinarea arhiducelui la capela ortodoxă română din Viena noi, așa miloși, am făcut un parastas „pentru fericita odihnă a arhiducelui Francisc Ferdinand’’ (1 iulie 1914)?
Noi am ținut ordine în Viena, când v-ați făcut praf cu imperiu cu tot, în 1918. Ulterior, poate ți-a scăpat, dar când ați trecut prin foamete, pâinea austriacă venea de la proștii de români !
Păi cel mai valoros tezaur de aur ținut la voi în Muzeul de istorie e furat tot de la noi, de la Sânnicolaul Mare, 23 de obiecte cântărind zece kilograme!

S-a schimbat ceva, dragilor? Nimic. Doar anii… Suntem înconjurați de vrăjmași.
Noi am întors celălalt obraz.

Cu imperiul tusea și cu junghiul, maghiaro-austriac am avut o „relație asimetrică”.
Când memorandiștii noștri s-au dus la Viena, în 1892, împăratul vostru Franz Iosef le-a arătat curul, refuzând să-i primească.

Mai anii trecuți, deșteptul ăla habarnist de Hava, primar la Alba Iulia, a pus în cetatea unde voi ați dărâmat biserica Viteazului și ați omorât români, a pus gardă de-aia de când erați stăpâni. Iar turiștii tâmpiți de „educația incluzivă și multiculturalism” de le-a dat pe nas, se zgâiesc la garda imperială, cu bieți figuranți de ocazie, deși voi și frații voștri maghiari ați dori să nu fie actori ci să fie gardă adevărată.

Auzi moșule, voi profitați și acum de bunătatea românească, că așa e rasa voastră de lacomi care vă împerecheați cu verișoarele să nu pierdeți averea. Și mai vă folosiți de otrepele care s-au tot plimbat prin guverne și ambasade, care nu v-au spus în față niciodată cât de pociți sunteți.

Voi aveți în continuare atitudine de conchistadori. De stăpâni adică, deși e vai de mama voastră.

Și mai aveți tupeul nerușinat de a ne spune că ne faceți un bine.
Dar să nu uiți băi ministrule că voi ați avut de-a face numai cu câțiva iesmeni, cu cârpe, trădători, vânzători de țară și loaze. România nu e deloc așa!

Să vă ferească Dumnezeu de ăilalți!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Citindu-l pe d-l colonel, rămâi cu impresia că alte exemple n-ar cunoaște.

  Istoria mondială nu l-a impresionat deloc. Exact de ziua lui JFK.

 2. Excelent articol. Este de pastrat!

  PS: As mai adauga cateva lucruri despre austrieci:

  – Omorarea lui Horea, Closca si Crisan sub domnia lui Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei atunci

  – Mihai Eminescu in studiul istoric “Bucovina și Basarabia” narează pe larg faptele care duc la concluzia că Austria a procedat prin mituire la ocuparea Bucovinei.

  Raiffeisen (Austria) – operațiuni de SPĂLARE DE BANI in Romania de „doar” câteva sute de MILIARDE de euro

 3. Domnule ofiţer, numele dv. părea că este o garanţie în comunicarea adevărului . Dar stilul , limbajul care se vrea “popular” , cel puţin în articolul de mai sus nu este cel mai bun mod de a transmite un mesaj valoros. Pare chiar că vă chinuiţi să vorbiţi, să scrieţi pentru “mase”. Fără supărare, dimpotrivă cu prietenie şi urările cele mai bune.

 4. ” iar beleaua nu e la poporul de jos, ci la ăia cu semeție, de sus. ”
  -eroare fatala:
  asa le este sangele,
  aia sint rai cu mici cu mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE