sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEBăncile britanice, acuzate că închid conturi din cauza opiniilor exprimate public

Băncile britanice, acuzate că închid conturi din cauza opiniilor exprimate public

Fostul ministru Sir Jacob Rees-Mogg exercită presiuni pentru o nouă lege care va face mai dificilă închiderea conturilor de către bănci. Această decizie vine pe fondul suspiciunilor continue că băncile britanice au închis conturile clienţilor din cauza expunerii sau a opiniilor lor politice. Rees-Mogg, parlamentar conservator şi prezentator GB News, a declarat pentru The Telegraph că, deşi băncile au dreptul de a bloca conturile, „fac acest lucru în prea multe cazuri”.

Odată cu declinul banilor lichizi, o persoană care nu are un cont bancar este efectiv un „necetăţean” sau o „non-persoană”, a spus el. Potrivit raportului, Rees-Mogg va propune un amendament la proiectul de lege privind pieţele digitale, care vizează să împiedice băncile să discrimineze clienţii.

De asemenea, amendamentul ar obliga băncile să informeze clienţii despre motivele pentru care conturile lor vor fi închise în termen de 30 de zile de la decizia lor şi să le ofere clienţilor dreptul de a cere compensaţii, se arată în raport. „Aş spera că guvernul va prelua acest amendament”, a declarat Rees-Mogg.

Nigel Farage a fost refuzat de 9 bănci

Propunerea lui Rees-Mogg vine în contextul în care colegul său de la GB News, fostul lider al Partidului Brexit, Nigel Farage, a declarat că nu a putut găsi o bancă dispusă să îi ţină un cont în Marea Britanie.

Într-un videoclip publicat pe YouTube pe 29 iunie, Farage a spus că banca sa i-a comunicat că îi va închide contul. El a precizat că banca nu a oferit niciun motiv pentru închiderea contului său, dar a speculat că regulile privind persoanele expuse politic (PEP) ar putea fi unul dintre posibilele motive.

De asemenea, Farage a speculat că afirmaţia parlamentarului laburist Sir Chris Bryant în Parlament, potrivit căreia Farage ”a primit 548.573 de lire sterline de la Russia Today în 2018”, ar fi putut contribui la refuzul băncilor de a-i deschide un cont.

Într-o actualizare publicată luni, fostul om de afaceri şi politician a declarat că încă nu a găsit o bancă, nouă instituţii bancare refuzându-i afacerea.

Nu este clar dacă băncile îi refuză dlui Farage accesul la un cont din cauza preocupărilor legate de PEP, însă politicieni din toate partidele s-au plâns că au întâmpinat dificultăţi cu băncile. Triggernometry, o emisiune şi un podcast britanic de pe YouTube care prezintă interviuri şi conţinut satiric despre subiecte de actualitate şi probleme sociale, a pierdut recent, de asemenea, un cont bancar. Potrivit co-prezentatorului Konstantin Kisin, banca a invocat drept motiv primirea donaţiilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE