marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEAvocatul Robert Roșu, mărturie emoționantă despre regăsirea lui Dumnezeu, în curtea închisorii,...

Avocatul Robert Roșu, mărturie emoționantă despre regăsirea lui Dumnezeu, în curtea închisorii, cu adidașii lipiți cu scotch: Primul moment de fericire absolută a fost când am spus „Facă-se voia Ta”

Avocatul Robert Roșu (foto), cunoscut opiniei publice pentru că a fost trimis în judecată și condamnat pentru că și-a apărat clientul, a povestit cum s-a simțit în timpul în care a fost în temniță.

El a spus că a avut un moment de „fericire absolută”.

„Primul moment de fericire absolută a fost când am spus „Facă-se voia Ta” și chiar am înțeles ce spun. Îmi aduc aminte perfect: plecasem de-acasă cu o pereche de adidași, era tot ce-aveam de încălțat. Primul pachet l-am primit după o lună, așa erau regulile acolo.

Îmi aduc aminte că mă duceam spre vorbitor, mergeam prin zăpadă, prin curtea interioară din Rahova și acei adidași îi încălțasem o lună, începuseră să-și piardă din putere și tălpile erau desfăcute. Erau rupte. Motiv pentru care un coleg de bună credință din cameră mi le-a legat adidașii cu scotch. Și mergeam prin zăpadă cu adidașii prinși cu scotch, eram cu un tricou și un hanorac, bine că le aveam și pe acelea.

În momentul ăla mă gândeam că nu mai am nimic, în sensul în care munca mea de atâția ani s-a pierdut, sunt un pușcăriaș cu o pereche legată cu scotch. În momentul ăla eu am simțit o fericire extraordinară…(pauză) pentru că m-am smerit”, a povestit Robert Roșu în cadrul podcastului „Pe drept cuvânt” găzduit de avocatul Florentin Țuca.

Robert Roșu a descris și felul în care procurorul și organele de anchetă au încercat să-l determine să toarne pe alții, în schimbul libertății.

„Până în momentul în care ne-au urcat în dubă, la Brașov, într-un mod absolut inacceptabil pentru o țară democratică și un stat de drept. Era un spectacol televizat. Am coborât din biroul procurorului și fiecare am ieșit însoțit de un mascat care ne ținea de mână.

Imi amintesc de toate momentele acestea, ca și cum s-ar fi întâmplat acum 5 minute. Îmi amintesc momentul în care am fost la toaletă și un mascat m-a urmat și mi-a spus că „n-am voie să vă las neînsoțit”.

Logica normală într-un dosar penal este aceea că se primește o sesizare sau se face din oficiu, după care încep niște cercetări. În momentul în care există suspiciuni în legătură cu un individ sau altul, normal este să-i ceri niște acte, un punct de vedere. Puteau să ne ceară niște documente. Șocul era că totul părea implacabil, că nu aveam ce face.

Când am ajuns la Procuror, avea ordonanța de reținere pe birou. Mi-a spus o chestiune de genul: Eu știu că n-ai făcut nimic, dar trebuie să mi-l dai pe ăla, ăla, n-am să spun numele că e puțin relevant sau astăzi mergi în arest. Șocant!

Avea o listă organizată cu persoane despre care voia informații. 80% dintre persoane nu le întâlnisem în viața mea. Procurorul se juca cu cătușele pe masă. Nu eram într-un film, era viața mea”, a mai zis Robert Roșu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. 1 amanunt…picant:
    -judecatoarea TMB Madalina Bîrlog (care i-a acordat daune /despagubiri ,total 3,2 milioane lei)
    judeca si in zilele astea MASCATA,
    are cam 38/42 de ani, rade prosteste in sedinte-banuim sub-oxigenarea creierului.

  2. Comentariu unei persoane de pe youtube:

    “Ascult acest podcast, sunt într-un tren care are intarziere, mama a adormit lângă mine. În jur oamenii se cam agită, probabil din cauza așteptării. Sunt ruptă de aceste realități imediate. Ati facut ceva extraordinar! Va multumesc. As vrea sa distribui tuturor celor apropiați si o voi face. Din tot ce am urmarit în acest dialog o singură concluzie ‘nici el nu a gresit, nici părinții lui ci ca sa se vadeasca lucrările lui Dumnezeu’. Si ne uimește Dumnezeu de 2000 de ani, prin astfel de exemple! Sa va continua lucrarea, Doamne ajuta!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE